Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Uručena priznanja Lola Ribar novinarima studentskih glasila koji su poručili da promocija kiča predstavlja problem
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

25. 05. 2017.

Autor: Slađana Nedeljković Izvor: UNS

Uručena priznanja Lola Ribar novinarima studentskih glasila koji su poručili da promocija kiča predstavlja problem

Unija studentskih glasila u saradnji sa Udruženjem novinara Srbije, uručila je priznanje „Ivo Lola Ribar“ za najbolje studentske radove napisane i objavljene u studentskim glasilima u periodu od 1. marta 2016. do 28. februara 2017.godine.

„Sve jača promocija kiča predstavlja problem, a vi ste drage kolege jedina nada,“ reči su kojima je studentkinja Filozofskog fakulteta u Novom sadu Andrijana Glišić, koja je program vodila, najavila dodelu priznanja „Ivo Lola Ribar“ za najbolje studentske radove.

Nagradu za najbolji izveštaj dobila je studentkinja Fakulteta za medije i komunikacije Univerziteta „Singidunum“ Ana Tomić, za sportski izveštaj „Het-trik Goranovića za potpuni preokret i slavlje Saobraćajaca“, koji je objavljen na sajutu „Sport indeks“.

Priznanje za najbolji intervju dobila je studentkinja Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu Slađana Nedeljković, za razgovoor sa fakultetskom spremačicom „Na kraju pustinje uvek mogu da pronađem cvet“, objavljen u časopisu „Politikolog“.

U kategoriji komentar nagrađena je studentkinja Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Marija Stojadinović za tekst „Žena koja je stvorila pop kulturu“, objavljen na sajtu „Univerzitetski odjek“.

Pohvalnice za radove, koje žiri nije mogao da svrsta u konkretne žanrove, dobili su Snežana Vukašinović („S ljubavlju iz Zagreba, kužiš?“), Nebojša Novaković („Crni labud“), Marija Grbić („Sanja Kljajić :Nemamo novinare sa integritetom“) i Marija Petrović („Trka zadovoljstva“).

Predsednik Unije studentskih glasila Nenad Ružić čestitao je nagrađenim studentima i istakao: „Mi radimo na unapređivanju samih sebe, svako od nas će stajati iza svojih reči i braniti ono što je njegov rad.“

Član Uprave UNS-a Darko Dozet je rečima podrške motivisao studente da još više razvijaju  svoja novinarska umeća: „Udruženje novinara Srbije je prepoznalo talente studenata, imate punu podršku od nas i samo napred,“ rekao je Dozet.

Poslate studentske radove ocenjivali su profesorka Fakulteta političkih nauka Ratka Marić, novinarka Branka Otašević, predstavnica UNS-a i novinarka Frankfurtovskih vesti Jelena Petković i doktorant Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Stefan Janjić.

Komentari (2)

ostavi komentar
ned

30.12.

2018.

NRužić [neregistrovani] u 11:29

re: baš me čudi

Poštovani,

Ivo Lola Ribar je upisan u istoriji kao prvi glavni i odgovorni urednik nekog studentskog časopisa na teritoriji Srbije. On je 1937 godine bio jedan od osnivača časopisa Student.

Srdačan pozdrav,
Nenad Ružić

Odgovori
pet

26.05.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 19:32

bas me cudi

neverovatno, da se nagrada ne zove Knjeginja Persida ili Baba Visnja. Kojim cudom ostade jadni Ivo Lola Ribar?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi