Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminula novinarka Jasminka Kocijan
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

20. 05. 2017.

Izvor: UNS

Preminula novinarka Jasminka Kocijan

U Beogradu je sinoć, posle kraće i teške bolesti, preminula Jasminka Kocijan, novinarka koja je u ovoj profesiji provela 31 godinu.

Jasminka je rođena 5. jula 1959. godine u Zadru. Završila je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Govorila je ruski i engleski jezik.

Kao profesionalni novinar počinje da radi sa 27 godina u novinskoj agenciji Tanjug.  U Tanjug-u ostaje od 1986. do 1995. godine kada prelazi u agenciju Fonet. U Fonetu radi do 1997. godine.

 

Od 1997. godine zapošljava se u Dnevnom telegrafu, zatim u Našoj Borbi u kojoj ostaje do 1999. godine. U dnevnim novinama Danas radila je od 1999. do 2004. godine, a zatim u agenciji Beta do 2006. godine.

Na onlajn portalu Nadlanu.com Jasminka je radila od 2006. do 2012. godine, kada se vraća u kuću u kojoj je započela svoju profesionalnu karijeru i gde joj sa još 200 zaposlenih prestaje radni angažman krajem 2015. godine.

Od aprila 2015. godine Jasminka je vodila sudsku bitku protiv Tanjuga-a zbog zlostavljanja na radu i tražeći pravdu strpljivo je i pedantno pratila svako ročište sa kojeg je UNS redovno izveštavao.

U postupku koji je zbog mobinga pokrenula protiv Tanjug-a, postala je još jedna od brojnih žrtava taktike odugovlačenja poslodavaca, koji koriste svaki izgovor da što duže odlažu pravdu za novinare. Nažalost nije dočekala prvostepenu presudu.

U svojoj bogatoj novinarskoj karijeri u kojoj je prolazila kroz sve turbulencije sa kojima su se suočavali medijski profesionalci od 90-ih do danas, radila je na poslovima novinara i urednika u skoro svim oblastima novinarstva, spoljnoj i unutrašnjoj politici, društvu, kulturi.

Zapaženo je izveštavala sa suđenja Slobodanu Miloševiću u Hagu.

Bila je član UNS-a i NUNS-a. Omiljena koleginica i dobar čovek.

Zajednički komemorativni skup posvećen novinarki Jasminki Kocijan biće održan u utorak 23. maja u 12.30 časova u beogradskom Medija centru.

Sahrana će biti istog dana u 14.30 na Novom groblju u Beogradu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi