Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Slučaj „Večernjih novosti“ sedam godina u predistražnoj fazi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

11. 05. 2017.

Autor: K. Kovač Izvor: UNS

Slučaj „Večernjih novosti“ sedam godina u predistražnoj fazi

Tužilaštvo za organizovani kriminal potvrdilo je danas Udruženju novinara Srbije (UNS) da se slučaj privatizacije „Večernjih novosti“ i posle sedam godina nalazi u predistražnoj fazi. „U okviru predistražnog postupka o privatizaciji `Večernjih novosti` Tužilaštvo za organizovani kriminal je uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja MUP-u i još uvek čeka dostavljanje izveštaja po tom zahtevu“, odgovorilo je danas Tužilaštvo UNS-u.

Podsećamo, tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević još 2010. godine izjavio je da je pokrenut pretkrivični postupak na osnovu izjave Stanka Subotića da su Milan Beko i Miroslav Mišković organizovali protivzakonito preuzimanje akcija "Večernjih novosti” 2006. godine.

Privatizacija Novosti na listi je 24 sporne privatizacije o kojima je izveštaje objavio Savet za borbu protiv korupcije.

Rukovodstvo Kompanije Novosti obavestilo je pre tri dana zaposlene da je zbog dugova i dospevanja na naplatu bankarskog kredita od 425.000 evra u avgustu ove godine moguć skori prestanak izlaska "Večernjih novosti", a generalni direktor Radomir Dmitrović zajedno sa predstavnicima sindikata potpisao je aneks kolektivnog ugovora kojim su plate smanjene za 10 odsto.

UNS je podržao zahteve zaposlenih u “Večernjim novostima” koji su od Vlade Srbije, upravljača Kompanijom “Novosti”, tražili da hitno počne rešavanje nagomilanih problema sa kojima se ova medijska kuća suočava.

UNS je istakao da je neophodno što pre rešiti pitanje vlasništva i pozvao  Nadzorni odbor, na čijem je čelu predstavnik države Tanja Vidojević, da izađe sa podacima o stanju u Kompaniji i hitnom planu rešavanja ove situacije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi