Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminuo Anđelko Dragojević
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

20. 03. 2017.

Izvor: UNS

Preminuo Anđelko Dragojević

Dugogodišnji novinar „Borbe“ i „Večernjih novosti“ i član UNS-a Anđelko Dragojević preminuo je u petak, 17. marta u 83. godini u Beogradu.

Dragojević je rođen 1934. godine u Srbici na Kosovu i Metohiji. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

U svojoj novinarskoj karijeri prešao je put od saradnika, urednika unutrašnjopolitičke rubrike do pomoćnika glavnog urednika. Bio je novinar „Borbe“ i „Večernjih novosti“, direktor OOUR „Večernje novosti“, kao i zamenik generalnog direktora „Borbe“ za novinasko-izdavačku delatnost.

Dobitnik je godišnje nagrade „Večernjih novosti“ za podvig godine i nagrade za životno delo „Slobodan Glumac“. Nagradu za životno delo Udruženja novinara Srbije (UNS) dobio je 2008. godine.

Anđelko Dragojević biće sahranjen u utorak, 21. marta u 14.30 sati na Novom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 13.30 sati. Komemoracija kolegi Dragojeviću biće održana u sredu, 29. marta u 11 sati u Udruženju novinara Srbije (Resavska 28/I).

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi