Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Izbor Nadzornog odbora Kompanije Novosti 20. marta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

27. 02. 2017.

Autor: K. Kovač Izvor: UNS

Izbor Nadzornog odbora Kompanije Novosti 20. marta

Vanredna sednica Skupštine akcionara NID Kompanije Novosti na kojoj će biti izabran predsednik Skupštine i imenovani novi članovi Nadzornog odbora biće održana 20. marta u 15 sati u prostorijama Kompanije Novosti, objavljeno je na sajtu Večernjih novosti.

Vlada Republike Srbije donela je 23. februara zaključak kojim se predlaže Skupštini akcionara NID Kompanije Novosti da, zbog isteka mandata, razreši dužnosti stare članove Nadzornog odbora i imenuje nove.

Vlada je predložila da Skupština u NO Kompanije ponovo imenuje Tatjanu Vidojević i nove kandidate Mariju Pavlović, Dragana Đukanovića i Dragana Kolarevića.

U NO trenutno su Tatjana Vidojević, Goran Nikolić, dr Dijana Vukomanović i Maja Ninković Ćorac, članovi koje je imenovala Republika Srbija kao akcionar NID Kompanije Novosti, kao i Srđan Muškatirović, predstavnik većinskog vlasnika Kompanije Milana Beka.

Na pitanje UNS-a kada će većinski vlasnik predložiti novog člana NO, Srđan Muškatirović nije želeo da odgovori. 

U više navrata, kada je UNS istraživao privatizaciju „Sporta“ i rad Nadzornog odbora Komapnije, članovi ovog tela prebacivali su pozive na predsenika NO Gorana Nikolića koji se ili nije odazivao na pozive i sms poruke, ili nije imao komenatr za javnost.

Podsetimo, mandat članovima NO od četiri godine istekao je pre četiri meseca jer je sadašnji saziv imenovan u oktobru 2012. godine.

Po Zakonu o privrednim društvima Nadzorni odbor je, između ostalog, nadležan da određuje poslovnu strategiju društva, bira i razrešava direktora, nadzire rad direktora i usvaja izveštaje direktora, vrši unutrašnji nadzor nad poslovanjem društva, daje saglasnost za sticanje, otuđenje i opterećenje udela i akcija koje društvo poseduje, sticanje, otuđenje i opterećenje nepokretnosti, uzimanje kredita, uzimanje i davanje zajmova...

Biografije kandidata

Na sajtu Večernjih novosti objavljene su biografije predloženih kandidata za nove članove Nadzornog odbora.

Dragan Kolarević završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu. Novinarstvom je počeo da se bavi 1986. godine kao novinar u redakciji vesti Beogradskog TV programa Televizije Beograd.

U Beogradskom i Jutarnjem programu TV Beograd radio je kao novinar, urednik i voditelj emisije i urednik rubrike za kulturu do 1994. godine, kada prelazi u informativni program TV Beograd – RTS. Radio je kao novinar, urednik rubrike za kulturu i urednik i voditelj Dnevnika 2. U oktobru 1997. godine prelazi u redakciju „Aktuelnosti“ gde radi do 1999. godine, kada postaje glavni i odgovorni urednik Kulturno-zabavnog programa. Na tom mestu ostaje do oktobra 2000. godine. Od 2001. do 2012. godine bio je urednik emisije u Domkumentarnom programu RTS, a od oktobra 2013. je urednik u Opšteobrazovnoj redakciji Naučno-obrazovnog programa. Pomoćnik ministra kulture i informisanja Bratislava Petkovića za sektor informisanja i medija bio je od avgusta 2012. do oktobra 2013. godine, kada je smenjen.

Marija Pavlović završila je Fakultet političkih nauka u Beogradu. Kako je navedeno u biografiji, od 1997. do 1998. godine radila je kao dopisnik redakcije „Radio Budva“ gde je izveštavala o dnevnim i kulutrnim aktivnostima.

Dragan Đukanović doktorirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Od 2001. godine pomoćnik je direktora za naučnoistraživačku delatnost u Institutu za međunarodnu politiku i privredu. Glavni je i odgovorni urednik časopisa „Međunarodna politika“, vanredni profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i profesor na Univerzitetu Gornja Gorica iz Podgorice.

Tatjana Vidojević je diplomirani žurnalista. Novinarstvom je počela da se bavi 1991. godine na Studiju B, gde je do 2000. gdine radila kao novinar i urednik informativnog programa. U toku 2000. godine bila je urednik dokumentarnog programa na YU info televiziji. Od novembra 2000. do maja 2001. godine bila je urednik Dnevnika 2 na Radio-televiziji Srbije, kada postaje zamenik direktora i glavnog urednika na Studiju B. Od 20013. do 2006. godine radila je kao zamenik glavnog urednika i autor i voditelj emisije „Zamka“ na Televiziji Pink. Sa tog mesta prelazi na FOX televiziju gde do 2009. godine radi kao direktor i glavni urednik informativnog programa. Bila je medijski savetnik predsednika Opštine Zemun, glavni i odgovorni urednik televizije Svet plus info, medijski savetnik ministra kulture. Od 2014. godine je član Veća za komunalnu infrastrukturu u Opštini Čukarica.

 

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

28.02.

2017.

Pam [neregistrovani] u 11:45

dno

Neverovatno. Nekada najveci dnevni list na Balnau spao na potpuno anoniman sastav Nadzornog odbora! .Ako je snaga ovog odbora odraz snage drustva ili Novosti- onda tesko i jednim i drugima.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi