Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Informativni seminari za predstavnike civilnog društva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

11. 01. 2011.

Informativni seminari za predstavnike civilnog društva

Delegacija Evropske unije u Srbiji u okviru projekta „Podrška civilnom društvu“ poziva predstavnike medija i organizacija civilnog društva da prisustvuju informativnim seminarima koji će u periodu od 21. do 28. januara biti održani u Beogradu, Kruševcu, Vranju, Novom Sadu i Užicu.



Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, raspisala je 9. decembra javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u vrednosti od četiri miliona evra organizacijama civilnog društva koje svojim projektima budu zadovoljile kriterijume konkursa na koji će moći da apliciraju zaključno sa 10. martom 2011.godine.

Informativni seminari organizuju se s ciljem da predstavnike civilnog društva, koji su zainteresovani da sa svojim predlogom projekta učestvuju u pomenutom javnom pozivu, upoznaju s detaljima konkursa.

U prvom delu svakog skupa biće održana konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljene aktivnosti Evropske unije u oblasti jačanja civilnog društva u Srbiji, prezentovan projekat i konkurs. U drugom delu skupa biće organizovan sastanak sa predstavnicima civilnog društva.

Vrednost podržanih projekata u okviru ovog konkursa biće od 50.000 do 150.000 evra, a njihovo trajanje ograničeno na period od 6 do 12 meseci.

Na konkurs se mogu prijavljivati projekti koje sprovode: nevladine organizacije i lokalna udruženja, profesionalne (strukovne) organizacije, kulturne i umetničke asocijacije i klubovi, medijske asocijacije, organizacije koje predstavljaju društvene i ekonomske aktere (organizacije potrošača, pacijenata, studenata, poslovne asocijacije), akteri tržišta rada (sindikati i asocijacije poslodavaca), u partnerstvu sa drugim organizacijama civilnog društva iz Srbije, država članica Evropske unije ili država regiona, institucijama kulture, obrazovanja ili lokalnim samoupravama.

Konkursna dokumentacija dostupna je na veb prezentacijama Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs i projekta www.civilnodrustvo.rs, gde se nalaze i detaljne informacije o konkursu i informativnim sesijama.

Pitanja vezana za seminar mogu se postaviti posredstvom elektronske pošte na office@civilnodrustvo.rs.

Pomenuti informativni seminari biće održani u sledećim gradovima i prema sledećem rasporedu:

Beograd, 21. januar 2011. godine, 11.00 časova, hotel Kontinental, ul. Vladimira Popovića 10, sala Adriatik
Kruševac, 24. januar 2011. godine, 12.00 časova, hotel Rubin, ul. Nemanjina br. 2, Restoran sala (prizemlje)
Vranje, 25. januar 2011. godine, 11.00 časova, hotel Simpo na Pržaru, ul. Pržarska bb, Restoranska sala (prizemlje)
Novi Sad, 26. januar 2011. godine, 11.00 časova, Skupština grada Novog Sada, ul. Žarka Zrenjanina br. 2, Velika sala
Užice, 28. januar 2011. godine, 11.30 časova, Biblioteka grada Užica, ul. Trg partizana br. 12, sala Biblioteke grada

Sve lokacije na kojima se održavaju seminari su pristupačne za osobe sa posebnim potrebama.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi