Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS organizuje besplatno testiranje za Evropsku kompjutersku vozačku dozvolu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

19. 02. 2010.

UNS organizuje besplatno testiranje za Evropsku kompjutersku vozačku dozvolu


U periodu od 1. do 5. marta 2010. godine u Srbiji će biti organizovana nedelja posvećena podizanju informatičke pismenosti pod nazivom „E-skils week“, čiji su pokrovitelji Evropska unija, Evropska komisija, Evropske ICT skupštine (CEPIS) i druge organizacije.

Udruženje novinara Srbije će zajedno sa Informatičkim savezom Srbije, Ministarstvom za telekomunikacije i informaciono društvo, Ministarstvom omladine i sporta, Ministrastvom prosvete i drugim domaćim kompanijama i organizacijama, učestvovati u ovoj manifestaciji i organizovati besplatno polaganje za ECDL sertifikat.

ECDL sertifikat (European Computer Driving Licence) je najrasprostranjeniji i od Evropske komisije zahtevani sertifikat informatičke pismenosti.

UNS poziva novinare i zainteresovane građane iz čitave Srbije da iskoriste ovu priliku i da se prijave za testiranje na unsinfo@uns.org.rs ili 011 32 36 337 najkasnije do srede 24. februara.


Polaganje za ECDL sertifikat sadrži od četiri do sedam modula. Moduli su: - korišćenje računara i upravljanje datotekama, -obrada teksta, -tabelarne kalkulacije, - baze podataka, - prezentacije, - informacije i komunikacije.

ECDL Start sertifikat stiče kandidat koji je položio 4 modula po izboru. ECDL Kor sertifikat stiče kandidat koji je položio svih 7 modula.

Prilikom prijave za testiranje kandidat treba da navede module koje želi da polaže, najmanje četiri, kako bi ušao u određenu grupu.


Inače polaganje za Evropsku komjutersku vozačku dozvolu tokom čitave godine organizuje Jedinstveni informatički savez Srbije www.ecdl.rs.

Testiranje je besplatno samo u okviru “E-skils nedelje“ od 1. do 5. marta.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi