Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Otvorene prijave za seminar „Mediji, pregovori sa Evropskom unijom i IPA fondovi“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

10. 02. 2017.

Izvor: UNS

Otvorene prijave za seminar „Mediji, pregovori sa Evropskom unijom i IPA fondovi“

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, u saradnji sa razvojnim programom Evropski PROGRES i Udruženjem novinara Srbije (UNS) poziva koleginice i kolege koji izveštavaju o EU integracijama i rade na kreiranju medijskih projekata da se prijave na seminar za novinare „Mediji, pregovori sa Evropskom unijom i IPA fondovi – mogućnosti za saradnju“, koji će biti održan u utorak, 21. februara u Beogradu.

Cilj obuke je da novinare informiše o aktuelnom stanju u procesu pregovora Srbije o članstvu u EU i dosadašnjim rezultatima, kao i mogućnostima korišćenja IPA fondova u Srbiji. Deo seminara biće posvećen razvoju i jačanju kapaciteta predstavnika medija za pripremu i izradu projekata i prijavljivanju na raspoložive konkurse za dodelu bespovratnih donatorskih sredstava, sa posebnim osvrtom na konkurse koje raspisuje Evropska unija.

Događaj će otvoriti šefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji Tanja Miščević. Na seminaru će govoriti i predstavnici Vlade (Pregovarački tim za vođenje pregovora o pristupanju RS EU i Kancelarija za evropske integracije), Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Evropskog PROGRESA, kao i konsultant za EU fondove.

Teme o kojima će biti reči na seminaru su: Kako mediji izveštavaju o EU fondovima i percepcija građana; EU i Srbija: 15 godina partnerstva; Proces integracija i koordinacija EU fondova u Srbiji; Šta je Evropski PROGRES? Zašto je meni važan?; IPA: grantovi za civilno društvo i medije i Medijska putovanja u EU.

Prijavu za učešće na seminaru treba poslati do četvrtka, 16. februara, na imejl unsinfo1@uns.org.rs, sa kraćom profesionalnom biografijom i kontakt podacima.

Broj učesnika seminara je ograničen na 20. Za osam koleginica i kolega koji nisu iz Beograda organizator će snositi troškove puta i smeštaja.

U potvrdi učešća biće dostavljene detaljne informacije o događaju.  

Program Evropski PROGRES kao i kampanju „Evropa to si ti“ finansiraju Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

10.02.

2017.

Hm... [neregistrovani] u 12:07

Hm...

EU je mrtva. Srbija uvek radi naopako.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi