Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Britanski ambasador posetio UNS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

18. 11. 2009.

Britanski ambasador posetio UNS

Britanski ambasador u Beogradu Stiven Vordsvort posetio je danas Udruženje novinara Srbije. U razgovoru sa Ljiljanom Smajlović, Ninom Brajovićem i Draganom Bjelicom, ambasador se intere sovao za ocene UNS-a o stanju na srpskoj medijskoj sceni, efektima usvajanja izmena Zakona o javnom informisanju i o budućnosti dvaju novinarskih udruženja u Srbiji.




Predsednica UNS-a navela je nedostatke letos usvojenog Zakona o javnom informisanju kao i da se ovaj zakon trenutno ne primenjuje. Britanskom ambasadoru predočeno je da će UNS imati predstvnike u grupi za izradu medijske strategije, ali da vlast kasni sa formiranjem te grupe.

Na interesovanje o odnosu UNS-a i NUNS-a, Vordsvortu je rečeno da budućnost svakako jeste ujedinjenje ova dva udruženja.

Britanski ambasador obišao je i memorijalnu sobu sa fotografijama iz istorije UNS-a i portretima svih predsednika od 1881. godine do danas. Među poznatim likovima iz istorije UNS-a naglašena su imena Laze Kostića, osnivača, Branislava Nušića, jednog od predratnih predsednika, Dobrice Kuzmića, kao i Zaharija Trnavčevića, Stanislava Marinkovića, Juga Grizelja.

Ambasadoru Vordsvortu i šefu odeljenja za medije britanske ambasade Dušanu Mihajiloviću poklonjena je “Hronika UNS-a od 1941. do 2006.” autora Mileta Nedeljkovića.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi