Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Petru Popoviću uručena Specijalna povelja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

27. 03. 2009.

Petru Popoviću uručena Specijalna povelja

U Udruženju novinara Srbije danas je povodom Dana novinara Srbije uručena Specijalna povelja za novinarstvo bez granica Petru Popoviću, višedecenijskom novinaru "Politike".







"List Student je bio moj novinarski flert, a "Politika" veza za ceo život. Nešto kao ljubav, ali uz premnogo neverstava, uglavnom s njene strane", rekao je Popović za kojeg je priznanje došlo neočekivano.




Popović je bio specijalni izveštač "Politike" iz Afrike i dopisnik iz Londona i Moskve. Jedan je od vrhunskih poznavalaca spoljnopolitičkih prilika o čemu redovno piše za "Politiku" i NIN.


U UNS-u je povodom Dana novinara predstavljena "Hronika Udruženja novinara Srbije 1941 - 2006" Mileta Nedeljkovića. U knjizi, po poglavljima, govori se o Udruženju pred aprilski slom 1941. godine, periodima pod okupacijom i obnovom, vremenu samoupravnog socijalizma, političkog pluralizma, a posebni odeljci posvećeni su Sudu časti, Skuštinama, Obrazovanju...


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi