Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Novinarima otkaz, menadžmentu Ringiera „tim bilding“ u Abu Dabiju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

13. 01. 2017.

Autor: K. Kovač Izvor: UNS

Novinarima otkaz, menadžmentu Ringiera „tim bilding“ u Abu Dabiju

Kako Udruženje novinara Srbije (UNS) saznaje od kolega iz Ringier Axel Springera u Srbiji, menadžment ove kuće, nakon što je neposredno pred Novu godinu otpustio oko 15 novinara, sledeće nedelje ide na druženje radi jačanja timskog rada (tim bilding) u Abu Dabi. Da će članovi menadžmenta otići u glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata za UNS je potvrdilo nekoliko radnika ove medijske kuće koji ističu da je to „javna tajna već nekoliko dana“. Podsetimo, oko 15 novinara i medijskih radnika lista „Blic“ dobilo je otkaze krajem decembra 2016. godine.

Neki od njih u ovoj medijskoj kući bili su i više od 15 godina. U junu 2015. godine Kompanija Ringier takođe je nenajavljeno podelila više od 30 otkaza, sa obrazloženjem da je to urađeno „zbog racionalizacije troškova“.

Na pitanje UNS-a da li je tačno da, nakon otpuštanja velikog broja novinara i „racionalizacije troškova“ menadžment Ringiera ide na „tim bilding“ u Abu Dabi, generalna direktorka kompanije Ringier Axel Springer u Srbiji Jelena Drakulić Petrović rekla je da „ne želi da komentariše“ saznanja UNS-a, dok je direktor „Blica“ Veselin Simonović rekao da „ne zna“.

„Ako ide, ja o tome nisam obavešten i ne mogu da komentarišem“, rekao je Simonović.

Međutim, kako izvori UNS-a tvrde, i Veselin Simonović biće sa svojim timom u Abu Dabiju.

Komentari (3)

ostavi komentar
ned

15.01.

2017.

Svedok sunovrata, Vanja [neregistrovani] u 06:37

Bravo Veseline!

Gde ce im duse?! Mozda tamo gde ce moci parama koje su izvukli iz Blica da ih bezbrizno tapaciraju. Kolovodja je Veselin uz svesrdnu drakulinsku pomoc dve menadzerske dunjdjerke. Neometano vode tri knjigovodstva, muzu pare iz drzavnog budzeta u kontinuitetu, glume opozicione novine, Ceca im ne silazi iz novina (otkud njen menadzer Radovic u vrhu kuce?!), a na stranama rubrike `zabava` objavljuju da je nekoj pevaljki umro otac... Rezultat - pedestak hiljada tiraza!!! Masala Veseline! Oklen kuca u Krcedinu, dva stana, biznis u ugostiteljstvu... Jos kao nesto mudruje, piskara, a nikad nije znao da napise ozbiljan tekst... Jadno, ali uspesno.

Odgovori
pet

13.01.

2017.

anonymoussredoje djokic [neregistrovani] u 18:29

tako treba

ovakva dogadjanja u mediju koji se reklamira kao najcitaniji u polupismenoj sredini, samo potvrdjuju da je ogorcenje citalaca i javnosti sasvim realno, a da novinari ne treba da racunaju ni na kakvu podrsku javnog mnjenja, jer svojim ulizickim i licemernim ponasanjem ne zasluzuju nikakvo razmevanje niti uvazavanje.sami su najvise krivi za sunovrat profesije...

Odgovori
pet

13.01.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 17:24

hteli ste,uživajte

Lupali ste u šerpe, tražili kapitalizam, sada lupajte u svoje glave. Dobili ste šta ste tražili.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi