Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Nagrade UNS-a: Hajnalki Budi i Zoranu Radisavljeviću priznanja za životno delo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

16. 12. 2016.

Izvor: UNS

Nagrade UNS-a: Hajnalki Budi i Zoranu Radisavljeviću priznanja za životno delo

Udruženje novinara Srbije (UNS) dodelilo je danas novinarske nagrade za 2016. godinu. Nagrade za životno delo pripale su odgovornoj urednici Redakcije na mađarskom jeziku Radio-televizije Vojvodine Hajnalki Budi i novinaru “Politike” Zoranu Radisavljeviću. Dobitnica nagrade za uređivanje „Dimitrije Davidović” je urednica informativne emisije Dnevnik 3 na Radio-televiziji Srbije Jelena Obućina.

Nagradu „Bogdan Tirnanić“ za komentar dobio je odgovorni urednik lista “Nedeljnik” Marko Prelević.

Dobitnik nagrade „Laza Kostić” u kategoriji vest je redakcija Televizije Apatin, za vest o kidnapovanju lokalnog odbornika iz Apatina - “Otmica koja je promenila sve”.

Nagrada “Laza Kostić” za izveštaj pripala je dopisniku B92, TV Prve i Tanjuga iz Leskovca Bratislavu Iliću, za izveštavanje o lokalnim problemima iz Jablaničkog okruga.

Nagradu “Laza Kostić” za reportažu dobila je novinarka redakcije „Vesti“ Jelena Petković, za seriju reportaža o Srbima na Kosovu i Metohiji.  

Nagradu “Laza Kostić”za satiru dobio je glavni i odgovorni urednik lista “Danas”, kolumnista Nedeljnika i TV N1 Dragoljub Petrović.

Nagrada “Laza Kostić” za intervju pripala je autoru i voditelju emisije Presing na TV N1 Jugoslavu Ćosiću.

Nagradu “Laza Kostić” za fotografiju dobio je fotoreporter “Večernjih novosti” iz Novog Sada Darko Dozet.

Specijalnu nagradu za publicistiku „Žika M. Jovanović“ dobio je novinar, publicista i autor knjige “Novine i novinari” Slobodan Krstić.

Zlatnu povelju za dugogodišnji rad i doprinos novinarstvu i razvoj novinarske organizacije dobio je dopisnik "Politike" iz Sremske Mitrovice i osnivač i urednik “Seoskih novina” Miomir Filipović.

Članovi žirija bili su Ljiljana Smajlović, Đorđe Malavrazić, Eržebet Pap Reljin, Branko Veselinović, Vladimir Jokanović, Veljko Lalić, Budimir Ničić, Olivera Milošević i Slobodan Radičević.

Nagrade će biti uručene na Dan UNS-a, u sredu, 21. decembra u 13 sati, u Pres centru UNS-a, Knez Mihailova 6/III.  Tom prilikom biće uručena i UNS-ova nagrada za borbenost u novinarskom izražavanju „Aleksandar Tijanić“ novinaru RTS-a Gorislavu Papiću.

Komentari (11)

ostavi komentar
ned

18.12.

2016.

Realista [neregistrovani] u 15:35

Hm...

NUNS se jeste odvojio od UNS-a, ali UNS od NUNS-a nije.

Odgovori
ned

18.12.

2016.

žalosno [neregistrovani] u 12:50

MOLIM ODGOVOR "KAKO DA NE"

@kako da ne
Recite mi samo,poštovani kolega(ili možda ne smem tako da Vas nazovem,jer ste Vi izuzetni) da li je nekada NUNS bio ovako profesionalno opredeljen prema novinarima i dodeljivao nagrade.Ali,u odgovoru, molim Vas, bez vredjanja i ponižavanja, zato što sam "pridružen",što sam od prošle godine u penziji posle 41 godine profesionalnog novinarskog staža,a ako mi navedete primer da je bilo ko ko je član UNS-a dobio nagradu NUNS-a, javno ću Vam se izvinuti.Hvala i pozdrav-.

Odgovori
ned

18.12.

2016.

kako da ne [neregistrovani] u 08:31

nagrade

Gospodin koji prica o knjizicama i pridruzenima i zasluzuje da bude pridruzen. Novinarstvo se ipak bori da bude profesija a ne sektarenje i sujetarenje. Izdignite se malo i svoje sujete kolega penzionisani novinaru i pustite ljude koji se trenutno bave poslom da se u svojoj realnosti bore. Malo i razmislite u kom dobu živite i da li je to anahrono

Odgovori
ned

18.12.

2016.

Marijana [neregistrovani] u 08:26

dobar izbor

Drage kolege cestitam vam. Dobar izbor. Pravi novinari su dobili nagradu u svojim kategorijama. Jos jednom cestitam vam svima.

Odgovori
sub

17.12.

2016.

žalosno [neregistrovani] u 11:43

NUNS "USISAO" UNS

Apsolutno ste u pravu! Ali, izgleda pravilo je bilo ko dalje pljune u ruženju ... "Pridruženi",kako to ponižavajuće zvuči, a u svojoj "koleklciji" imam članske legitimacije i crne i crv ene i braon, kako su se tokom proteklih decenija menjale.Ali, šta ćete ,sada smo mi "pridruženi",a NUNS-ovci kolo vode u udruženju u koje sam verovao,pa će i Draža i Jugopslav i Obućina ,"perjanice" zna se koga - dpobiti nagradu.nemojte da pričate u stilu - mi smo novinari, ne delimo se po članstvu.To je mantra za malu decxu.

Odgovori
sub

17.12.

2016.

Stavra Stavric [neregistrovani] u 10:07

Bojkot

Posle svega b o j k o t o v a t i dodelu. Stidim se sto sam primoran ova r e t k a slova da napisem!?

Odgovori
sub

17.12.

2016.

Tehničar [neregistrovani] u 00:25

BRUKA

Tera UNS inat svom članstvu koje je pustio odavno niz vodu ...

Odgovori
pet

16.12.

2016.

Слободан Ћук [neregistrovani] u 21:48

?!?!?!

Да нисте мало претерали и значи ли то да у УНС нема новинара квалитета ових из НУНС, које сте наградили? Докле више? Народ каже: "Запевај, али и за појас задени", а ви по старом... Навикли се на "жуто", па терај. И онда се питате што је све мање чланова. И оних приправних и редовних и "придружених" (пензионисани новинари, који су чланови УНС постали пре него су се неки од ових родили). А сада су придружени?!
Логика?!

Odgovori
pet

16.12.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 18:58

Bravo

Bravo Alal vera, ako si im rekao - dokle laza i paralaza. Sramota i to velika. Nemam reci.

Odgovori
pet

16.12.

2016.

Novinar [neregistrovani] u 18:34

Greška

Molim Vas, da ispravite vest: Hajnalka Buda je bivša odgovorna urednica, sada je projekt menadžer. Ona radi u Rubrici na mađarskom jeziku 2. programa RTV Vojvodine. Mađarska redakcija, kao i ostale redakcije na jezicima nacionalnih manjina je ukinuta.

Odgovori
pet

16.12.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 16:57

Alal vera

NUNS nikada nije dodelo nagradu nekom iz UNS-a ali zato UNS sakom i kapom deli NUNSOVCIMA Bucko Milosevic Surdulica, B. Ilic Leskovac, pa kome to terate inat. DRUGOVI!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi