Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Od sutra 150 radnika RTP bez posla
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

04. 02. 2010.

Od sutra 150 radnika RTP bez posla


U pismu vlasnicima srpskih medija na Kosovu, predsednik komisije RTS-a za spovođenje socijalnog programa, Nebojša Nedeljković, tvrdi da u budžetu RTS-a za februar 2010. godine nije predviđena isplata zarade i materijalnih davanja za zaposlene RTP (Radio-televizije Priština). Nedeljković se poziva na dogovor od 19.januara 2010. godine, da do 5. februara vlasnici privatnih medija na KiM, treba da preuzmu 150 radnika iz RTP, dodajući kako: ''nema nikave informacije da je bilo šta preduzeto''

Tim povodom direktor RTS - RTP Zvonimir Miladinović, u ime radnika RTS - RTP uputio je otvoreno pismo Vladi Srbije koje objavljujemo u celini.


OTVORENO PISMO VLADI REPUBLIKE SRBIJE


Povodom pretećeg pisma radnicima RTS RTP, koji su sticajem okolnosti raspoređeni u nekoliko medija na Kosovu i Metohiji, da će nakon 5-og februara dobiti otkaze u RTS-u, danas je u Televiziji ''Most'' u Zvečanu održan protestni skup većine od 150 preostalih zaposlenih u ovim medijima.

Ukoliko bi se ostvarile ove pretnje , jednodušna je ocena sa zbora, bilo bi to prvo gašenje jedne srpske institucije na Kosovu i Metohiji. Bez želje da polemišemo sa konstrukcijama i zlonamernim konstatacijama iz pomenutog pisma RTS-ove Komisije za socijalni program, još jednom se obraćamo državi sa jednim jedinim pitanjem :

DA LI VAM JE POTREBAN JAK I UTICAJAN SRPSKI MEDIJ NA KOSOVU I METOHIJI KOJI ISTOVREMENO OBAVLjA I FUNKCIJU EMITERA ZA OVDAŠNjE PRE SVEGA SRPSKO STANOVNIŠTVO, A I MREŽE DOPISNIŠTAVA ZA POTREBE JAVNOG SERVISA?

Želimo da Vas podsetimo da je Televizija Most nastala upravo po nalogu Vlade pokojnog premijera Zorana Đinđića sa jasno definisanim gore navedenim zadacima. Gotovo 10 godina radili smo u teškim i nebezbednim uslovima prateći svaki iole značajniji događaj, profesionalno i u želji da zbližavamo zajednice i budemo od pomoći svojoj državi u sprovođenju politike prema Kosovu i Metohiji. Jedino mi nismo imali pravo na duplu platu koji su dobijali radnici svih ostalih javnih preduzeća. Od prazne prostorije gotovo bez opreme, stvorili smo najgledaniji medij koji uz to veoma uvažavaju međunarodne organizacije i institucije. Kada smo konačno i od predstavnika te međunarodne zajednice dobili podršku za praavljenje mreže srpskih medija, koja već funkcioniše, problematična je postala podrška naše matične kuće i naše države.

Poštovana gospodo iscrpljeni smo zbog višemesečne neizvesnosti i molimo Vas da nam prekratite muke. Ili nam pomognite da na miru nastavimo naš rad zbog potrebe da postojimo na ovom prostoru, ili nas ukinite, ali ne zaboravite da tu odluku sa nesagledivim posledicama donosite VI, ističe se u saopštenju sa protestnog zbora radnika RTS RTV Priština.



Zvečan, 04.02.2010                                        u ime radnika RTS RTV Priština
                                                                                              Direktor
                                                                                  Zvonimir Miladinović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi