Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Kina podržava proširenje medijske saradnje sa Srbijom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

29. 11. 2016.

Autor: P. Jeremić Izvor: UNS

Kina podržava proširenje medijske saradnje sa Srbijom

Novinari iz Srbije, koji ove nedelje borave u Kini, razgovarali su sa predsednikom i glavnim urednikom Kineskog međunarodnog radija (CRI) Vang Džengnianom i direktorom Direkcije za informisanje Vlade Narodne Republike Kine Guo Veiminom.

Kineski međunarodni radio, koji svoj program emituje na više od 100 radio stanica na svetu i putem više medijskih platformi, od juna ove godine uspostavio je saradnju sa RTS-om.

Tokom razgovora sa srpskom delegacijom, konstatovano je da se saradnja može proširiti, pre svega u razmeni programa, ali i zajedničkoj produkciji.

Direktor RTS-a Dragan Bujošević rekao je da bi voleo da serije medijskog javnog servisa Srbije budu emitovane na tehnološkim platformama CRI, koji svoj program emituje na 40 jezika.

 

Guo Veimin istakao je da će Vlada NR Kine podržavati proširenje uspostavljene saradnje.

On je rekao da će posebno insistirati na razmeni novinara iz dve zemlje, kako bi svojoj publici približili kulture dva naroda, pre svega kroz projekat „Jedan pojas jedan put“, koji obejedinjuje saradnju medija iz zemalja koje se nalaze na nekadašnjem Putu svile.

Direktor Direkcije za informisanje vlade NR Kine Guo Veiming naglasio je da će Kina podržati i ideju da novinari iz Srbije borave i rade u kineskim medijima.

Delegaciju novinara iz Srbije čine generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević, urednik Informativnog programa Medijskog javnog servisa Srbije Nenad Lj. Stefanović, urednik u RTS-u Bojan Brkić, vlasnik i urednik Nedeljnika Veljko Lalić, kao i generalni sekretar i predsednik Izvršnog odbora UNS-a Nino Brajović i Petar Jeremić.

Srpski novinari razgovaraće i sa menadžmentom najvećih kineskih internet kompanija Tensent i Alibaba.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi