Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Uprkos razrešenju Dragan Milivojević i dalje glavni urednik „Dnevnika“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

05. 10. 2016.

Autor: K. K. Izvor: UNS

Uprkos razrešenju Dragan Milivojević i dalje glavni urednik „Dnevnika“

Agencija za privredne registre (APR) odbila je 29. septembra ove godine da upiše novog glavnog i odgovornog urednika novosadskog „Dnevnika“ i dala izdavaču lista - preduzeću Dnevnik Vojvodina pres 30 dana da ispravi nepravilnosti učinjene pri donošenju odluke o imenovanju odgovornog urednika.

Glavni i odgovorni urednik Dnevnika Dragan Milivojević razrešen je sredinom septembra odlukom Nadzornog odbora Dnevnik Vojvodina presa.  Od tada, funkciju zajedno obavljaju urednica unutrašnjo-političke rubrike Nada Vujović, urednik sportske rubrike Branislav Punoševac i urednik kulturne rubrike Đorđe Pisarev.

Generalni direktor privrednog društva Dnevnik Vojvodina pres Dušan Vlaović podneo je 27. septembra zahtev APR-u za promenu podataka o odgovornom uredniku, da bi dva dana kasnije Agencija ovu prijavu odbacila.

Kako je navedeno u Rešenju APR-a u koje je UNS imao uvid, „utvrđeno je da je odluka izdavača o imenovanju odgovornog urednika doneta od strane generalnog direktora privrednog društva – izdavača medija, što je suprotno odredbama člana 198, 199, 200, 221. i 224. Zakona o privrednim društvima, a kojim je propisano da odluku treba da donese Skupština privrednog društva koji je izdavač medija“.

APR je ostavio i mogućnost da odluku o imenovanju odgovornog urednika donese i Dnevnik Akcionarsko društvo za novinsko-izdavačku delatnost, uz dokaz da je za to nadležan.

Agencija je takođe utvrdila i da se „zahtev odnosi na promenu podataka o odgovornom uredniku  medija, te se istim zahteva registracija tri odgovorna urednika medija, što je suprotno odredbi člana 48. Zakona o javnom ingformisanju i medijima“.

Komentari (4)

ostavi komentar
pet

14.10.

2016.

Z(a)brinut [neregistrovani] u 08:46

Samovolja

Neshvatljivo je da jedan čovek, generalni direktor, može da radi šta hoće, da vodi Redakciju u propast, a da zaposleni ćute, mire se sa činjenicom da dve i po godine primaju plate sa 3-4 meseca zakašnjenja, a prosek novinarske mesečne zarade je 28.000! Za javnost i da ne govorimo: jedan čovek se bahati, bogati, iživljava i uvećava lično bogatstvo, a ostatak ne može da sastavi kraj s krajem! Da li "Dnevnik" postoji zbog generalnog direktora kojem 15 godina niko ne može ništa.

Odgovori
pet

07.10.

2016.

autolimardirektor [neregistrovani] u 22:46

autolimar

„Dnevnik“ treba da uđe u Ginisovu knjigu sa dva rekorda.
Prvi, da njime već 16 godina direktoruje čovek za koga kažu da mu je osnovno obrazovanje autolimar, a rezultat njegovog „rada“ je uništena firma, štetni ugovori zbog kojih je „Dnevnik“ bankrotirao, jer šta je drugo kad samo „Politika“ potražuje oko 1,5 miliona evra.
Drugi rekord su tri osobe u jednoj fotelji glavnog urednika, što je nezapamćeno u istoriji srpskoj novinarstva, a kako je primetio i APR koji im je zatvorio vrata i suprotno zakonu o informisanju.
Možda je i treći razlog za Ginisa da neko može da podrži diletante i štetočine u medijima.



Odgovori
pet

07.10.

2016.

novosadista [neregistrovani] u 15:13

Re: Amateri

Nisu amateri a ni amater, već osoba željna vlasti po svaku cenu kao i da sam odlučuje o svemu. (kao Vučić!). Nažalost ta osoba je sticajem okolnosti došla na taj položaj posle 5.oktobra, sa svim vlastima i vlasnicima ( za koje se nezna) je uvek u dilu i, nažalost, niko joj nemože ništa! Ima na svojoj strani nekoliko osoba na kljućnim mestima i to je to.

Odgovori
čet

06.10.

2016.

Čitalac [neregistrovani] u 22:55

Amateri

Dakle, ovi ljudi su toliki amateri da ne mogu da smene glavnog i odgovornog urednika na zakonom propisan način a trebalo bi da im se veruje da mogu da vode novine. Amateri, pa još nedobronamerni.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi