Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Matić: Nema zastoja u istragama ubistava novinara, Kecman posvećen istrazi ubistva Pantića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 06. 2016.

Autor: K. K. Izvor: UNS

Matić: Nema zastoja u istragama ubistava novinara, Kecman posvećen istrazi ubistva Pantića

“Nema zastoja u istragama ubistava novinara, ona ide svojim tokom”, rekao je danas Udruženju novinara Srbije (UNS) predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić. On je dodao da ne može da komentariše izjavu bivšeg načelnika beogradske Uprave kriminalističke policije i šefa radne grupe za rešavanje slučaja ubistva Milana Pantića Dragana Kecmana da "nekome očigledno smeta što je istraga o ubistvu Milana Pantića na korak od rešenja".

 

“Radna grupa posvećena je rešavanju slučaja ubistva Milana Pantića. Svakako ćemo na sednici Komisije za istraživanje ubistava novinara, čiji je član Dragan Kecman, razgovarati o ovoj tvrdnji i o problemima u radu na ovom slučaju”, rekao je Matić.

Matić je dodao da ima veoma pozitivno iskustvo u radu sa Kecmanom i da ne zna kako da komentariše izjavu v.d.direktora policije Vladimira Rebića da je Kecman smenjen kako bi se "posvetio rešavanju ubistava novinara".

“Ne znam kako da komentarišem jer je on svakako posvećen ovim slučajevima. Komisija je osnovana sa ciljem da se da dodatna institucionalna podrška za rešavanje slučajeva ubijenih novinara. Kecman je vodio Radnu grupu koja je rezultirala podizanjem optužnice za ubistvo Slavka Ćuruvije. Njegov doprinos je svakako bio veoma velik. Isto tako, kada je počeo da vodi Radnu grupu u slučaju ubistva Milana Pantića primenjujući iskustvo iz slučaja Ćuruvija, ostvareni su bitni pomaci, što sam i rekao nedavno, prilikom obeležavanja 15-godišnjice ovog ubistva”, rekao je UNS-u Matić.

Veran Matić ponovio je da ima novih saznanja u vezi sa istragom ubistva novinara Milana Pantića, ali da o detaljima ne može da govori jer bi to ugrozilo istragu.

On je takođe, istakao i da u slučaju Dade Vujasinović “ovih dana očekujemo rezultate veštačenja iz Holandskog forenzičkog instituta”.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi