Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Janković: Dodatni argumenti u oceni ustavnosti Zakona o javnom informisanju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

08. 12. 2009.

Janković: Dodatni argumenti u oceni ustavnosti Zakona o javnom informisanju

Udruženju novinara Srbije potvrđeno je iz kabineta Zaštitnika građana Republike Srbije da je analiza ustavnosti Zakona o javnom informisanju, koju je za potrebe UNS-a sačinila vašingtonska kancelarija za medijsko pravo „Kovington i Berling“, danas poslata Ustavnom sudu Srbije.

„Analiza je danas otpremljena Ustavnom sudu, kao dodatna argumentacija u već pokrenutom postupku ocene ustavnosti po predlogu ovog organa“, rečeno je UNS-u.

Zaštitnik građana na inicijativu UNS-a pokrenuo je postupak ocene ustavnosti Zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju krajem septembra ove godine.

Sporni zakon Skupština Srbije usvojila je 31. avgusta, a istog dana potpisao ga je predsednik Srbije. Ovaj zakon se, kako je pokazala dosadašnja praksa, zbog brojnih slabosti ne primenjuje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi