Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Novinari Odžaka:Osuda postupaka rukovodstva DNV-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

20. 11. 2009.

Novinari Odžaka:Osuda postupaka rukovodstva DNV-a


Poštovane kolege,

Obaveštavamo Vas da je Aktiv novinara Odžaka osudio ponašanje rukovodstva Društva novinara Vojvodine. Njihova odluka da odlože Izbornu skupštinu zakazanu za 28. novembar, je najblaže rečeno smešna, kao i njihovo obrazloženje da to čine kako bi uskladili Statut DNV-a sa Zakonom o udruženjima građana.

Potpuno je jasno da je odluka Upravnog odbora DNV-a u stvari odraz nemoći trojke, koju čine predsednik, potpredsednik i sekretar, da reformišu Društvo novinara Vojvodine, da podmlade članstvo i postanu zaista reprezentativno strukovno udruženje novinara u Vojvodini.

Pomenuta trojka je izmanipulisala većinu u Upravnom odboru DNV-a i prikrila svoju pravu nameru, a to je, da oni ostanu "doživotni vladari" i da otcepe Društvo novinara Vojvodine od Udruženja novinara Srbije. Pozivamo sve članove Društva novinara Vojvodine da ne nasedaju obrazloženjima koja dobijaju od aktuelnog rukovodstva i da nam pomognu da razotkrijemo njihovu nameru da nas odvoje od matičnog UNS-a.

Svi koji žele promene, podmlađivanje Društva novinara Vojvodine i modernu strukovnu organizaciju neka nam se pridruže 28. novembra na Izbornoj skupštini koju ćemo održati da bismo im pokazali da nemaju podršku novinara u Vojvodini.

Za Aktiv novinara Odžaka
Predrag Ćurčija, član UO DNV-a

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi