Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Odgovor UNS-a na pismo advokata direktorke Tanjuga Branke Đukić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

30. 11. 2015.

Izvor: UNS

Odgovor UNS-a na pismo advokata direktorke Tanjuga Branke Đukić

Udruženje novinara Srbije (UNS) odgovorilo je danas na pismo koje je 25. novembra 2015. godine UNS-u uputio advokat direktorke Tanjuga Branke Đukić Nebojša Anđeloković. Odgovor prenosimo celosti.

Poštovani gospodine Anđelkoviću,

Obaveštavamo Vas da smo, radi potpunog i tačnog informisanja, Vaše pismo od 25. novembra 2015. godine objavili na našem sajtu, gde su objavljeni i tekstovi od 17, 23. i 24. novembra 2015. godine kojima Vaša klijentkinja nije zadovoljna.

Objavili smo Vaš odgovor i Vaše ocene, iako mislimo da je, izveštavajući o zbivanjima u TANJUG-u, bez sumnje važnim za javnost, našu profesiju i život velikog broja naših članova, UNS u svemu poštovao Kodeks novinara i Zakon o javnom informisanju i medijima.

Takođe, niste nam uputili niti jedan demanti na informacije koje smo objavili.

UNS nije stvorio „spornu situaciju“ o kojoj govorite, niti je doprineo postavljenju Vaše klijentkinje na funkciju koju je imala i koju sada ima.

Zbog toga, UNS ne vidi razloge i potrebu za bilo kakvo, a naročito ne javno izvinjenje. Istina je da članovi našeg Udruženja, posebno novinari TANJUG-a, takvo izvinjenje (bar) očekuju od Vaše klijentkinje.

 

S poštovanjem,                                                                     U Beogradu, 30. 11. 2015. godine

Nino Brajović
generalni sekretar UNS-a

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

30.11.

2015.

DakleJa [neregistrovani] u 20:42

bravo

Nino,
e nek si joj rekao. Dosta je jahala Branka Djukic na politickim vetrovima razlicitih boja...Planirala je da izigra privatizaciju, sto joj je i poslo za rukom, kako bi na osnovu svog takozvanog biznis-plana Tanjug pretvorila u svoju privatnu prciju. Nema cime da se dici, ona je likvidatorka Tanjuga, to je jedina relevantna istina. Ona je oko 100 i vise porodica ostavila bez prihoda i na ulici. Gde joj je svest o tome...Ocekujemo izvinjenje Branke Djukic....

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi