Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Konferencija novinara i medija dijaspore i Srba u regionu 23. oktobra u Pres centru UNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

19. 10. 2015.

Autor: K. K. Izvor: UNS

Konferencija novinara i medija dijaspore i Srba u regionu 23. oktobra u Pres centru UNS-a

Konferencija novinara i medija dijaspore i Srba u regionu, koju organizuju Ministarstvo spoljnih poslova – Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i Udruženje novinara Srbije, biće održana 23. oktobra u Pres centru UNS-a u Beogradu (Knez Mihailova 6/III). Konferencija će biti posvećena projektnom sufinansiranju medija dijaspore i regiona, prelasku štampanih izdanja na onlajn platforme i mogućim modelima finansiranja medija.

Učesnike konferencije pozdraviće ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić, državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Saša Mirković i predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović.

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Saša Mirković, zamenik predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine Miodrag Linta, predstavnica Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Nikolina Milatović Popović i generalni sekretar UNS-a Nino Brajović govoriće o iskustvima i izazovima konkursa za sufinansiranje medija dijaspore i regiona.

O prelasku štampanih izdanja na onlajn platforme i mogućim modelima finansiranja onlajn medija dijaspore, kao i podršci iz matice i mogućim vidovima saradnje, govoriće koordinator UNS-ove škole VebNovinar Marko Nedeljković i urednici i novinari medija iz dijaspore i regiona.

U poslednjoj sesiji konferencije, predstavnica Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Milena Banović i Ministarstva kulture i informisanja Borka Rajšić govoriće o finansiranju organizacija civilnog društva – pripadnika srpske zajednice iz regiona i dijaspore i smernicma za pisanje projekata za konkurs za sufinansiranje koje raspisuje Ministarstvo kulture i informisanja.

Konferencija će biti prenošena uživo (Web TV i Twitter - #dijasporamediji2015).

Šestu konferenciju novinara i medija dijaspore podržava Ministarstvo kulture i informisanja.

Agenda događaja nalazi se u prilogu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi