Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Radni vikend u UNS-u, počela nastava u tri škole
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

18. 10. 2015.

Autor: D. B. Izvor: UNS

Radni vikend u UNS-u, počela nastava u tri škole

Počeli su časovi u tri UNS-ove škole. Ovog vikenda počele su sa radom jesenja grupa Novinarske škole UNS-a, nova generacija Škole veb novinarstva i obuka “Govori pravilno novinarsko pravilo” za unapređenje kulture govora za novinare sa Kosova i Metohije i iz regiona, koja predstavlja novinu u obrazovnoj ponudi najstarijeg srpskog novinarskog udruženja.

Novinarsku školu UNS-a u 36. generaciji pohađa 12 polaznika, uglavnom studenata fakulteta društvene orjentacije. 

 

Škola veb novinarstva u 11. generaciji ima 26 polaznika. Većina ih nastavu prati u sali Pres centra UNS-a, dok ostatak gleda direktan internet prenos predavanja i učestvuje u vežbama od kuće. Školu uz 10 osoba sa invaliditetom pohađa i 11 novinara iz redakcija u Vojvodini.

 


Pravilnom govoru, ispravnoj upotrebi akcenata, unapređenju novinarskog nastupa posvećena je škola “Govori pravilno novinarsko pravilo” u okviru koje su predavanja na daljinu. Škola je prevashodno namenjena novinarima sa Kosova i Metohije, ali i regiona. Pohađa je 13 polaznika.

 

Obuku osoba sa invaliditetom podržalo je Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike. Obuku kolega iz medija sa sedištem u Vojvodini podržao je Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, dok je usavršavanje “Govori pravilno novinarsko pravilo” podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi