Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Nagrada za životno delo Raši Popovu, Rajku Pavićeviću i Branislavu Radunoviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

28. 10. 2009.

Nagrada za životno delo Raši Popovu, Rajku Pavićeviću i Branislavu Radunoviću


Udruženje novinara Srbije obaveštava javnost da su ovogodišnji dobitnici tradicionalne Nagrade za životno delo Saveza novinara Srbije i Crne Gore Raša Popov, Rajko Pavićević i Branislav Radunović.

Žiri koji je dodelio nagrade su činili: Miloš Bato Milatović (predsednik), Svetozar Tadić, Vlada Radomirović, Savo Gregović i Mijo Bošković.

Raša Popov je novinarstvom počeo da se bavi u novosadskom „Dnevniku“, radio je u informativnom i naučnom programu Televizije Beograd. Mlađe generacije pamte ga po živopisnom liku Raše pronalazača u kultnoj tv seriji „Fazoni i fore“. U obrazloženju nagrade stoji da je Raša Popov informator i prosvetitelj i da je svojim radom posvedočio da novinar ima misiju.

Rajko Pavićević je jedan od osnivača i višegodišnji urednik studentskog radio programa Indeksa 202, na talasima Beograda 202. Bio je novinar i urednik u „Studentu“, glavni i odgovorni urednik Televizije Titograd (danas RTV Crne Gore).
Uz novinarski i pedagoški rad, pripada mu i časno mesto u borbi za autonomnost profesije, istakao je žiri.

Branislav Radunović novinarstvom je počeo da se bavi u „Studentu“, a nastavio je u podgoričkoj „Pobjedi“. Četiri decenije pisao je o privrednim kretanjima u Crnoj Gori i Jugoslaviji.

Savez novinara Srbije i Crne Gore, kao regionalnu novinarsku asocijaciju čine Udruženje novinara Srbije i Udruženje novinara Crne Gore.

Nagrade će biti uručene sutra, 29. oktobra, u 11 sati, u velikoj sali UNS-a, Resavska 28/I.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi