Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  "Guščije pero" napadnutim srpskim novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

23. 10. 2009.

"Guščije pero" napadnutim srpskim novinarima


Nagradu "Guščije pero" koja se dodeljuje u okviru projekta "Probudi se" hrvatskog novinara Hrvoja Apelta dobila su tri člana Uprave Udruženja novinara Srbije, Petar Jeremić, Zoran Šaponjić i Darko Dimitrijević.

Nagrada se dodeljuje novinarima koji su posebno doprineli slobodi mišljenja, govora i medija, a dobili su je novinari i medijski radnici koji su zbog svog posla napadnuti ili im je prećeno.

Jeremić, novinar "Presa" i glavni urednik "GM presa", napadnut je u Gornjem Milanovcu dok je snimao i prikupljao informacije o saobraćajnoj nesreći.

Dimitrijeviću, novinaru Radio Goraždevca, telefonom je prećeno da će dobiti "metak u glavu" posle priloga o poslovima sa lekovima za koje se sumnja da su umesto u Goraždevcu završavali u privatnim apotekama širom Srbije.

Za Šaponjića, novinara "Glasa javnosti" navodi se da je napadnut na sahrani vehabije u Novom Pazaru.

Nagrađeni su i Dejan Anastasijević, novinar nedeljnika „Vreme“ , Svetlana Lukić i Svetlana Vuković, autorke radio emisije “Peščanik”, redakcija emisija Insajder, Boško Branković - snimatelj B92, Olja Bećković - autorka emisije "Utisak nedelje", redakcija B92, Vukašin Obradović - osnivač i glavni urednik „Vranjskih“, Zoran Marjanović, dopisnik „Kurira“ i „Glasa javnosti“, Branislav Backović - fotoreporter „Večernjih novosti”, Miloš Ćirković - fotoreporter „Građanskog lista”, Milorad Vujačić, novinar crne kronike „Dnevnika”, Bratislav Ilić, novinar TV Leskovac, Aleksandar Pavlović - fotoreporter „Kurira”, Vladimir Ilić, dopisnik „Večernjih novosti”, Zorica Milosavljević, novinarka „Dnevnika” i Slađana Stojanović iz „Građanskog lista”.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi