Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS i DNKiM zatražili utvrđivanje uzroka požara u Šilovu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

16. 10. 2009.

UNS i DNKiM zatražili utvrđivanje uzroka požara u Šilovu


Udruženje novinara Srbije i Društvo novinara Kosova i Metohije zatražili su od pripadnika Euleksa i Kosovske policijske službe da u najkraćem mogućem roku utvrde uzroke požara u kojem su izgoreli predajnici lokalne TV Puls iz Šilova, kod Gnjilana.

 "EULEX policija i KPS moraju hitno da obelodane uzroke požara, a ukoliko se sumnje da je požar podmetnut pokažu kao istinite, odgovorne privesti pravdi i adekvatno sankcionisati," kazao je predsednik Društva novinara Kosoova i Metohije Željko Tvrdišić, navodi se u saopštenju.

Tvrdišić je dodao da je uništavanjem dva predajnika ove televizije i predajnika telefonskih operatera, Srbima u opštinama Gnjilane, Vitina, Novo Brdo i Kosovska Kamenica u velikoj meri ugroženo pravo na komunikaciju i informisanje.

UNS i DNKiM u saopštenju dodaju da policija mora na pravi način da izvrši procenu štete, jer se radi o opremi koja je izuzetno skupa.

Nepoznate osobe zapalile su prošle noći dva predajnika TV "Puls"”, potvrdio je direktor te televizije Nenad Milenković i dodao da je požar podmetnut oko jedan sat posle ponoći. „Zapaljeni su predajnici TV "Puls" u prostoriji gde su smešteni i predajnici Telekoma Srbije za mobilnu i fiksnu telefoniju i "Telenora".

Izvršioci su provalili u prostoriju sa predajnicima na brdu nedaleko od Šilova, a prema nekim informacijama polili su ih benzinom i zapalili“, istakao je Milenković.

On procenjuje da ukupna šteta iznosi blizu milion evra. TV "Puls" od prošle noći ne emituje program, a u okolini Gnjilana ne rade ni fiksna ni mobilna telefonija “Telekoma“ i "Telenora".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi