Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Radio B92 prestaje sa emitovanjem Informativnog programa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

09. 07. 2015.

Izvor: UNS

Radio B92 prestaje sa emitovanjem Informativnog programa

Kako Udruženje novinara Srbije (UNS) nezvanično saznaje, Radio B92 prestaje sa emitovanjem Informativnog programa, a novinari ostaju bez posla. Na radiju B92 zaposleno je 13 novinara i medijskih radnika, a po saznanjima UNS-a, samo jedan neće dobiti otkaz. Po programskoj šemi, u terminu Dnevnika u 17 sati, emitovana je muzika. UNS pokušava da stupi u vezi sa odgovornima u menadžmentu kako bi dobio zvanično objašnjenje za ovaj potez.

 

 

 

Komentari (12)

ostavi komentar
sub

11.07.

2015.

Kunta Kinte [neregistrovani] u 06:27

Re: Africko pro......nje

Da li ti pod tim ranjenim lavom mozda mislis na Verana Matica? Tog medijskog bogatuna, novinarskog foliranta i nabedjenu zrtvu svih rezima? Pa onaj ko bi kao Veran prodao veru za veceru bas mi i ne lici na lava. Ili smo citali razlicitog Brema?!!!

Odgovori
sub

11.07.

2015.

Lokalac [neregistrovani] u 01:30

Već ostali bez posla...

Pa evo, ja sam posle 23 godine rada u jednom od srpskih regionalnih RTV medija ove nedelje ostao bez posla, zajedno sa još 60 kolega. Tuga! Kuću su napustili svi iskusni novinari i tehničko osoblje, ostali su kafe kuvarica, organizatori programa, urednički tim... Novi vlasnik se već zna, priča već poznata za ove naše nesrećne prostore. Eto, to je u praksi ta čuvena privatizacija medija za koju su se zalagali i ANEM i novinarska udruženja, ostavljajući novinare bez posla zauvek (u lokalnim sredinama nema šanse da do njega više ikada dodjemo!), a gledaoce-slušaoce bez pravih informacija. Za početak, i ovde je promenjena šema, gase se emisije, redukuje program do neprepoznatljivosti. HVALA!

Odgovori
pet

10.07.

2015.

Neša... [neregistrovani] u 21:51

Neznanje

@Srbija - carstvo " Zverova "

Svi ti današnji "nemoćni i ranjeni lavovi" nekada su bili "demokratske i nezavisne" hijene srpskom novinarstvu i medijima. Za desetak godina uništeno je oko 1.500 isključivo domaćih novina, magazina, časopisa i radio i tv stanica. Nemojte se hvaliti svojim neznanjem!

Odgovori
pet

10.07.

2015.

Annonymo [neregistrovani] u 17:20

Srbija - carstvo " Zverova "

Dragi prijatelji ( mislim na sve Vas koji ste ovde ovde ostavili svoj komentar ), postoji Africka poslovica, koja kaze: " Na ranjenog i nemocnog lava, uvek prvo kidisu hijene! " , pa tako iVi......

Odgovori
pet

10.07.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 09:12

Re:

Mislim da je sve jednostavno i jasno. Prodali su dusu djavolu ( citaj Zapadu) a sada beru plodove, odnosno trnje. Jer, Zapadu nije ni do cega no do sto vise para i sto vise roblja. Mogu misliti kako se sada osecaju ti minorni novinarcici kada ih gazde sutiraju kao olinjuale pse, jer su za njih odradili prljav posao i sada su nepotrebni.Otkaz nije samo to vec je i sunovrat u blato sa laznih visina "demokratije" u koju su se kleli misleci da se od nje samo profitira...

Odgovori
pet

10.07.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 09:02

Ima kosmičke pravde

Pa, eto, ima kosmičke pravde - i treba da dobiju otkaze ako su nastavili da "rade svoj posao" posle svega što se dešavalo ( i što se dešava) u toj medijskoj kući i na celoj medijskoj sceni.

Odgovori
pet

10.07.

2015.

Nebojša Njagujević [neregistrovani] u 07:53

Nikako...

Ne valja želeti loše nikom. Nažalost, zapadna hegemonija destruktivnosti Sveta traje kontinualno ceo milenijum. Uništenje društva najlakše se sprovodi masovnom jednostranom komunikacijom (mediji, obrazovanje, kultura...), izdvajanjem i okupljanjem dela društva oko "novih vrednosti" i obilatim finansiranjem tih aktivnosti. Pod plaštom "demokratije" osnovano je hiljade "nezavisnih" udruženih grupa ljudi, jer one potiru razmišljenje, između ostalih ANEM sa RTV B92, njegovimim stubom geopolitičkih i geostrateških interesa za uništenje Srbije sa desetinama okupljenih manjih medija. Oni koji nisu pristali da budu deo tog projekta "usrećivanja" bili su izopštavani, gušeni i na kraju zgaženi i ugašeni. Oduvek je neprijateljskim smatrano svako pozitivno delovanje za Srbiju. Uništavanje, za razliku od razvoja, za posledicu ima potrebu za sve manjim brojem uništavača tako da na kraju stradaju i sami. Ne žalim ih, za sva tuđa poniženja, muke, nesreće i egzistencijalne odmazde profitirali su i živeli lepo, srećno i bezbriženo. Zlatno pravilo morala je temeljno etičko načelo koje propisuje sledeće: Ne čini drugima što ne želiš sebi. Mudri narod srpski kaže: Ko se mača lati, od mača i strada.

Odgovori
čet

09.07.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 23:48

Re:

Svaka čast za komentar! Lokalni mediji će nažalost u većini slučajeva biti ugašeni, a oni koji nađu novog vlasnika to će biti uglavnom zbog prostorija. Gde će običan čovek da se informiše o komunalnim problemima tipa nestanak struje, vode, odnošenje smeća, itd. ako ne na lokalnom mediju koji je na budžetu. Iz iskustva znam da privatne medije to neinteresuje jer nema tu profita. A tek što će da poukidaju program namenjen nacionalnim manjinama jer ni tu nema zarade. A priča kako nas na privatizaciju uslovljava EU je glupost jer u pojedinim zemljama članicama postoje javni lokalni mediji.

Odgovori
čet

09.07.

2015.

Valentina [neregistrovani] u 22:18

Zaslužili ste

Tako je, a taj isti B92 i njihov portparol Saša Mirković je sve uradio da pokopa lokalne medije. Plus, zatvaranje medija koji emituju na jezicima nacionalnih manjina. Ono što nije uspelo devedesetih, uspeva danas. Kosmička je pravda da propadne i B92.

Odgovori
čet

09.07.

2015.

pop [neregistrovani] u 22:06

sve je na to mirisalo

Eto realnog rezultata privatizacije medija i poslovanja na ekonomskim osnovama, kao da nam zemlja ima 100 miliona stanovnika. Ko hoće vesti nek ide na RTS ili PINK.
Setimo se samo svih nagrada koje je osvajao Radio B92. I da, sve je bilo dobro do se to čitalo BE DEVEDESETDVA. Kad je postalo B DEVET DVA mogli smo naslutiti šta će da se desi.

Odgovori
čet

09.07.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 20:10

A zašto su samo oni važni?

I još 2000 medijskih radnika će ostati bez posla u narednih nekoliko meseci i to na vašu inicijativu i podržavanje privatizacije po svaku cenu. Pišite malo o novinarima u lokalnim medijima koji takođe ostaju bez posla posle dvadeset i kusur godina rada, a u malim, propalim provincijskim gradovima ostaju i bez nade da će naći bilo kakav posao!

Odgovori
čet

09.07.

2015.

zlatko [neregistrovani] u 18:27

Ostavi komentar ili daj nam ideju i briši

Čemu ostvavljanje komentara kada postoji cenzure. Objabićemo samo "podobne" komentare, a ako sadrže neke dobre ideje, rečenice, stavove - prisvojićemo ih bez objavljivanja.

Bravo!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi