Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Pokrenut KRIK – sajt za istraživanje kriminala i korupcije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

09. 07. 2015.

Izvor: UNS

Pokrenut KRIK – sajt za istraživanje kriminala i korupcije

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) je udruženje građana osnovano 2. aprila 2015. godine radi unapređenja istraživačkog novinarstva u Srbiji. Organizaciju je osnovao tim od pet novinara koji su višestruko nagrađivani za svoj rad i već godinama se bave razotkrivanjem kriminala i korupcije.

KRIK je deo međunarodne novinarske mreže Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), koju čine neprofitni istraživački centri i nezavisni mediji iz dvadesetak zemalja sveta, od Balkana i Istočne Evrope, do Centralne Azije.

OCCRP je pomogao osnivanje KRIK-a i podržava njegov razvoj. 

“Ideja udruženja je bila da se napravi veb portal koji će se fokusirati na organizovani kriminal i korupciju koji prožimaju sve sfere društva i sa kojima nijedna vlada još nije uspela da se izbori. Sajt je krenuo u probni rad i naš cilj je da pomognemo čitaocima da bolje razumeju kako kriminal i korupcija utiču na njihove živote“, kaže za UNS jedan od osnivača ovog udruženja Stevan Dojčinović.

Osim toga, KRIK je na svom sajtu izgradio i bazu dokumenata koja predstavlja značajan resurs za novinare i javnost jer će na njemu biti analitički i istraživački tekstovi, kao i dnevni sadržaji. Kao član OCCRP, KRIK učestvuje i u prekograničnim istraživačkim projektima.

“Raspoloženi smo i da pomognemo i pokrenemo ostale medije da razviju svoje kapacitete za istraživačko novinarstvo s obzirom da se nijedan medij ne bavi u velikoj meri kriminalom i korupcijom“, dodaje Dojčinović.

Komentari (3)

ostavi komentar
sre

15.07.

2015.

Комнен Коља Сератлић [neregistrovani] u 13:19

ХИТНО

Све честитке за оснивање сајта КРИК. Желим да се укључим и да помогнем вашем тиму. Имам одмах један пример крминала и корупције. Доставио бих вам целикупну документацију. Молим вас обавестите ме како да вас контактирам.

Срдачно, ККС

Odgovori
pet

10.07.

2015.

ja [neregistrovani] u 21:31

bravo

Bravo momci i devojke!

Odgovori
pet

10.07.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 16:57

po obicaju

Uvek smo placenici, u svakom pogledu.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi