Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Skupština akcionara Novosti pod velom tajni
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 06. 2015.

Izvor: UNS

Skupština akcionara Novosti pod velom tajni

Udruženje novinara Srbije saznaje da će u petak, 26. juna, biti održana Skupština akcionara Kompanije Novosti na kojoj će biti reči i o prodaji dnevnog lista "Sport".

Jedino je bilo moguće dobiti zvaničnu potvrdu da će se sastati akcionari, ali ne i šta je na dnevnom redu.

Predstavnici države u Nadzornom odboru Kompanije Novosti Goran Nikolić, koji je predsednik ovog tela, i nekadašnja novinarka Tanja Vidojević, unazad nekoliko meseci nisu bili raspoloženi da govore o svojim odlukama u vezi sa eventualnom prodajom "Sporta". Treći član Nadzornog odbora Srđan Muškatirović, za kog se pretpostavlja da je predstavnik kapitala Milana Beka, takođe je odbijao da govori. Uoči Skupštine akcionara nisu se javljali na telefon, a jedina osoba koja se javila, Tanja Vidojević, rekla je UNS-u: "Imate predsednika Nadzornog odbora Gorana Nikolića pa zovite njega".

Početkom aprila direktor i glavni urednik Kompanije Novosti Ratko Dmitrović rekao je za sajt UNS-a da će "Sport" biti ugašen ako se ne proda i da je razlog zbog kojeg list već nije prodat nedostatak saglasnosti Nadzornog odbora.  Dmitrović je naveo da firma Beoton iz Zaječara želi da kupi "Sport".  

Firma Beoton u vlasništvu je oca Saše Mirkovića, predsednika Skupštine Zaječara koji kontroliše zaječarsku televiziju Best i televiziju M moja TV (nekadašnji naziv TV Metropolis) koja već neko vreme radi u prostorijama na Trgu Nikole Pašića 7, gde je sedište Kompanije Novosti. Vlasnik M moja TV prema podacima iz Agencije za privredne registre je Jelena Mirković. Televizija M moja TV se nalazi na drugom i šestom spratu, dok su prostorije "Sporta" na delu trećeg sprata.

Predsednica Sindikata novinara Novosti Dragana Čabarkapa pitala je predstavnike vladinog Saveta za borbu protiv korupcije kako je moguće ići u dalju privatizaciju Kompanije Novosti ako nije okončana istraga o prethodnoj, navodno spornoj privatizaciji, podsećajući da je preispitivanje ove privatizacije tražio i Brisel.

“Tada mi je rečeno da je to pitanje za Vladu. Ali, odgovor od Vlade na pismo koje smo poslali nismo dobili. Sve Vlade od leta 2006. godine pitali smo čije su Novosti i nijedna nam nije odgovorila”.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi