Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Mesić odlikovao i subotičkog novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

09. 10. 2009.

Mesić odlikovao i subotičkog novinara


Poznati subotički novinar, publicista i pisac Lazar Merković, koji je jedan od osnivača Radio Subotice, dobitnik je odlikovanja Reda Danice hrvatske za razvoj kulture ovog naroda.

Pored Merkovića, odlikovanje su dobili i Vojislav Sekelj, Petko Vojnić Purčar i Jasna Melvinger. Ceremonija uručenja odlikovanja održana je pre dva dana u Zagrebu, a u Subotici je dan kasnije upriličena konferencija za štampu.

Ovakva odličja Hrvatska je prvi put uručila pripadnicima svoje nacionalne zajednice u Srbiji, a u ime nagrađenih zahvalio se Lazar Merković, koji je istakao d je razvijanje sopstvene nacionalne kulture prvorazredni zadatak svakog čoveka.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi