Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Slovačka: Pres vitez Predragu Radonjiću, UNS-ova "Zora" Hoseinu Jehaniju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

21. 06. 2015.

Izvor: UNS

Slovačka: Pres vitez Predragu Radonjiću, UNS-ova "Zora" Hoseinu Jehaniju

Autor filma „Pozorište iz kutije za cipele“ Predrag Radonjić ovogodišnji je dobitnik nagrade "Pres vitez" na Međunarodnom festivalu lokalnih televizija "Zlatni prosjak" u Slovačkoj.

Žiri kojim je predsedavao Švajcarac Rožer Vorod nagradio je dokumentarni film u produkciji "Srpskog slova" u konkurenciji više od 300 drugih ostvarenja iz 49 zemalja na ovogodišnjem 21. međunarodnom festivalu lokalnih televizija (IFOLT) koji se održava u Košicama.

Nagradu Radonjiću je sinoć na svečanoj ceremoniji u istorijskom muzeju u Košicama uz prisustvo zvaničnika iz Slovačke i Evropske unije uručila članica žirija italijanska rediteljka Elena Romanato.

 


Žiri festivala, koji su još sačinjavali Marsel Dekanovski i Andrea Remencova iz Slovačke, Džejms Saterlend-Smit iz Velike Britanije, Darko Ković iz Srbije i Ovidiu Dimitrana iz Rumunije, odlučio je da ove godine nagradu „Zlatni prosjak“ dobiju: u kategoriji produkcijskih kuća španski kratki igrani film „Odrastanje“ Haviera Marka, u kategoriji najbolji lokalni televizijski program kratki dokumetrani film u belorusko-poljskoj koprodukciji „Gde pripadaš“ Andreja Kucile, u kategoriji mladih autora dokumentarni film „Sanktifikacija“ slovačkog autora Petera Gabora.

Statuetu „Zora“ Udruženja novinara Srbije međunarodni žiri je dodelio australijskom režiseru Hoseinu Jehaniju za dokumentarni film „Rukan“ o problematici vezanoj za pitanja izbeglih i pojave ISIS-a.

"Zlatni prosjak 2015" (Golden Begar 2015) održan je pod pokroviteljstvom zamenika premijera i ministra spoljnih poslova Slovačke Miroslava Lajčaka.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi