Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Novi kandidati za RRA
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

30. 09. 2009.

Novi kandidati za RRA


Skupština Srbije izabraće 6. oktobra člana Saveta RRA koji će predstavljati novinarska i medijska udruženja. Kandidati su Milan Bečejić i Gordana Suša.

Neizvesno je da li će poslanici na istom zasedanju birati još jednog člana Saveta koji predstavlja nevladin sektor, jer je umesto dva stiglo šest predloga nevladinih organizacija.

Kandidovani su : Velimir Milošević (Savez izviđača Srbije i „Ekopolis“ Niš), član Saveta u prošlom mandatu, Miljenko Dereta (Građanske inicijative), dr Rajko Đurić (Fondacija holokausta Roma), Božo Prelević (Fond za političku izuzetnost), Goran Peković (Međunarodno udruženje propagandista) i Milovan Vitezović (Kulturno-prosvetna zajednica Beograda).

Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje obavio je razgovore sa kandidovanima i potrebno je da se po Zakonu opredeli koja dva kandidata će ući u konkurenciju za izbor.

Članovima Saveta koji predstavljaju nevladin sektor i novinarska udruženja mandat je istekao još u februaru.

Trojici članova Saveta, čiji su ovlašćeni predlagači crkve i verske zajednice, Skupština Vojvodine i rektori univerziteta, mandat ističe u februaru 2010. godine

Za ova mesta konkurs je raspisan 27. avgusta i traje do 27. oktobra.

Do sada su predloženi: vladika jegarski Porfirije (Perić), sadašnji predsednik Saveta i mr Vladan Tatalović, asistent Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, zatim Goran Karadžić, sadašnji zamenik predsednika Saveta i Velimir Kostadinov, urednik RTV.
Za trećeg člana Saveta kojem ističe mandat, a čiji ovlašćeni predlagači su rektori univerziteta, Filosofsko društvo Srbije predložilo je aktuelnog člana prof. dr Svetozara Stojanovića.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi