Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Računari za osnovce
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

23. 04. 2015.

Autor: G. Ćirović, foto: G. Šljivić Izvor: UNS

Donacija UNS i kraljevačkih novinara studeničkoj osnovnoj školi

Računari za osnovce

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Klub kraljevačkih novinara donirali su osam računara sa kompletnom opremom i 16 školskih klupa Osnovnoj školi „Stefan Nemanja“ iz Studenice koja se nalazi nedaleko od srednjovekovnog manastira.

Za donaciju ovoj školi koju pohađa 104 učenika od prvog do osmog razreda iz Studenice i okolnih planinskih sela, UNS se odlučio zahvaljujući incijativi Aleksandara Daiševića, novinara RTV Kraljevo i člana Nadzornog odbora UNS.

 

- U ovoj školi ima mnogo darovitih đaka koji nemaju dobre uslove za rad i učenje. Nadam se da smo im ovom skromnom donacijom bar malo pomogli i ulepšali im svakodnevicu. Osmesi na njihovim licima govore više od reči i dokazuju da nam je potrebno tako malo da budemo srećni – rekao je Aleksandar Daišević, uz zahvalnost firmi „Amiga“ iz Kraljeva koja je svojim kamionom donaciju prevezla od Beograda do Studenice.

 

Članovima UNS i Klubu kraljevačkih novinara u ime učenika i njihovih roditelja, kao i kompletnog kolektiva, zahvalio se direktor škole Tomislav Pešić.

- Iako smo daleko, pomalo i zabačeni, drago mi je što nismo zaboravljeni i što će i studenički đaci zahvaljujući novinarskoj donaciji imati bar približno iste uslove za rad kao i njihovi vršnjaci u gradskim školama – naglasio je direktor Pešić.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi