Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Ne funkcioniše sajt teleprompter.rs
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

17. 04. 2015.

Autor: K. K. Izvor: UNS

Ne funkcioniše sajt teleprompter.rs

Sajt Telepromptera (teleprompter.rs) od jutros nije u funkciji, a umesto njega na ovoj adresi pojavljuje se sajt „Republike Kosovo“ sa adresom www.komveterani.net. Kako je UNS-u rekao urednik ovog sajta Danilo Redžović, jutros oko 7 sati primetio je da mu na telefon ne stižu mejlovi.

„Moj telefon je povezan sa mejlovima koje Teleprompter koristi. Primetio sam da mi ništa ne stiže i kada sam pokušao da uđem na mejl, dobio sam obavešenje da mi je šifra promenjena. Teleprompter ima četiri mejla i šifre su na svima bile promenjene. Obrisan je naš youtube nalog, hakovan nam je nalog na Tviteru, Fejsbuku, moj lični nalog na Fejsbuku, a sajt je preusmeren na sajt komveterani.net, “ rekao je  Redžović i dodao da je u međuvremenu povratio Tviter nalog i da se nada da će mu Fejsbuk za 24 sata povratiti i lični nalog.

Redžović navodi da je na serverima postojao bekap sajta, ali da su i šifre na hostingu promenjene, tako da ne zna da li je sve obrisano.

„Hosting kompanija koja nam održava sajt je u Americi, još uvek pokušavam da sa njima stupim u kontakt, “ rekao je Redžović.

Urednik Telepromptera, kako kaže za UNS, odgovorno tvrdi da brisanje sajta „nema veze sa Republikom Kosovo, već sa SNS botovima koji su pobesneli zbog teksta o njihovom novom bot programu“.

„Siguran sam da iza svega stoji internet tim SNS-a. Počeo sam da objavljujem poverljive  informacije iz unutrašnjosti stranke, o novom sistemu za ostavljanje komentara. Ne razumem zašto sam ja kriv što oni imaju nekog unutar stranke ko mi dostavlja informacije. Moja je dužnost da ih objavim, a oni moraju rešiti probleme sa nezadovoljstvom u stranci“, rekao je Redžović i dodao da se „sprema da objavi nove podatke o botovima i da će, zbog brisanja sajta, to uraditi na Tviteru u toku dana“.

Redžović je rekao da će u toku dana slučaj prijaviti Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi