Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminuo Rade Stanić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

27. 03. 2015.

Preminuo Rade Stanić

U Beogradu je danas, posle duge i teške bolesti, preminuo poznati beogradski novinar Rade Stanić.

 

 

Stanić je rođen 5.oktobra 1966. godine u Beogradu, a ostvario je veoma zapaženu karijeru u nizu beogradskih redakcija. Bio je glavni i odgovorni urednik nedeljnika Evropa, urednik u nedeljniku Blic njuz, dnevnim listovima Pres i Politika i zamenik urednika u Političkoj rubrici Kurira.

Posedovao je izvanredne analitičke sposobnosti i redak novinarski dar. Bio je borbenog duha i nije se ustručavao pred nevoljama i nepravdom.

Kolege će ga se sećati kao dobrog novinara i urednika, ali i dobrog čoveka.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvogodišnju kćerku.

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

28.03.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 10:33

opomena

Tuzna je ova vest. Saucesce porodici. Moram da ovde kazem jos nesto - odnosno da pitam urednike Kurira i vlasnike na celu s Rodicima, da li ih bar malo pecka savest jer su dali otkaz Radetu Stanicu u trebutku kada je saznao za bolest s kojim je otpoceo borbu. Dali su mu otkaz je je odbio da kao svoje tekstove potpisuje pamflete koje je u redakciju slao veliki vladar a nistavci poslusno objavljivali...Dali otkaz a da nisu trepnuli, ni godisnji odmor mu nisu prizali na koji je u tom trenutku imao pravo... A Rade je ostao uspravan, bez obzira na sve. Cuteci otrpeo sve do kraja...Rade je simbol novinrstva a ne gnjide o kojima ponesto rekoh ovde...Da se zna i da se pamti...Dali otkaz coveku koji se razboleo jer je car Trojan tako hteo...Pocivaj u miru druze, njihova savest ce ih stici...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi