Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Bez Kopernikusa u ponudi SBB-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

26. 01. 2015.

Autor: K. K. Izvor: UNS

Bez Kopernikusa u ponudi SBB-a

Program televizije Kopernikus od 19. januara ne emituje se više preko SBB kablovskog operatera.

Kako je UNS-u rekao direktor televizije Vladan Mitić “program televizije Kopernikus gledaoci su u zemlji mogli da prate deset godina preko SBB kablovskog operatora, dok oni, nakon ponuda koju menadžment televizije Kopernikus nije prihvatio, nisu rešili da nas izbace iz svoje ponude uz objašnjenje da prave mesta za digitalni sistem”.

Na pitanje UNS-a zašto se kanali KCN-a ne emituju više, u SBB-u su rekli da je “zbog unapređenja i širenja digitalne platforme neophodno oslobađanje frekvencija iz analognog spektra”.

“KCN nije izbačen iz ponude i svi ljubitelji ovog kanala ga i dalje mogu pratiti u digitalnoj ponudi, kao i do sada”, kažu u SBB-u.

Vladan Mitić smatra da je neprihvatljivo da se SBB pravda tehničkim razlozima i tako“postaje usko grlo i ograničavajući faktor u odnosu na pravo građana na širok i raznovrstan izbor medijskih sadržaja, a posebno u odnosu na njihovo pravo da putem lokalnih medija budu informisani o stvarima od regionalnog i lokalnog značaja”.

Zato su rešili da postave ucenom finansijski nemoguće uslove samo Kopernikusu, jer znaju da nije slaba kompanija i da im je ozbiljna konkurencija, nezavisna i slobodna. Hteli su da saseku u korenu, da ne štrči Kopernikus i da ne ukazuje na strah i pritiske koji prekrivaju medijsko nebo Srbije. Isekli su stablo, ali je koren ostao, niču mladice i to vrlo brzo. Borimo se i uspećemo da ne otpustimo nijednog od više od 100 zaposlenih na televiziji Kopernikus. SBB seča nije ugasila slobodnu reč na televiziji Kopernikus,” rekao je Mitić.

 

Komentari (2)

ostavi komentar
uto

27.01.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 20:43

Re:

Dobro placen komentar

Odgovori
pon

26.01.

2015.

andra [neregistrovani] u 19:29

tabloidna tv

Снажан ударац културно-информативном програму Србије. Просто човек није могао да се одлучи шта пре да одгледа на једном од три њихова канала.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi