Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Nastavljena rekonstrukcija šestog sprata Doma novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

20. 01. 2015.

Autor: K. K. Izvor: UNS

Nastavljena rekonstrukcija šestog sprata Doma novinara

Udruženje novinara Srbije (UNS) počelo je proteklog vikenda građevinske radove na šestom spratu Doma novinara. Na ovoj etaži preostalo je da se zameni instalacija za centralno grejanje i elektroinstalacija u tri prostorije, a u dve urade novi ravnajući slojevi za pod. Ovom poslu prethodi razbijanje postojećih neravnih površina i iznošenje šuta.

U ovakvim radovima, domar Milovan Agatonović ima bogato iskustvo.

„Imamo dosta posla. Spuštanje poda terase u nivo poda celog sprata je najveći posao. Treba posle popraviti i instalacije, postaviti radijatore. Računamo da će do kraja meseca radovi biti gotovi“, kaže Agatonović i dodaje da posle toga ostaju samo završni radovi, kao što su krečenje i postavljanje poda.

UNS je u 2012. i 2013. godini uradio novu fasadu  sa termoizolacijom na dvorišnoj strani zgrade.

U  januaru 2013. godine završena je rekonstrukcija petog sprata Doma novinara. Obnovljene su kompletne instalacije za grejanje, elektro i vodovodne instalacije. Završena je i rekonstrukcija kuhinje, mokrih čvorova, a postavljen je novi ravnajući sloj na celom spratu. Radove su izvele firme „Prospere“ iz Beograda, „Radijator“ iz Kraljeva i “Dinara- Estrich“ iz Banatskog novog sela. 

U 2014. godini zamenjeni su radijatori na prvom spratu, uređene su podrumske prostorije, ugrađeni su klima uređaji u sve prostorije.



Od 2002. godine do danas UNS je u rekonstrukciju zgrade uložio oko 1.000.000 evra.

U poslednjih deset godina kompletno su zamenjene elekrične, vodovodne, kanalizacione i telefonske instalacije. Sve kancelarije imaju kablovski internet a ugrađena je i oprema za protivpožarnu zaštitu. Većina dotrajalih drvenih prozora zamenjena je aluminijumskim, što je povećalo energetsku efikasnost, a zamenjeni su i podovi na svim spratovima.

Rekonstruisani su svi sanitarni čvorovi, uveden je video nadzor u celoj zgradi, lift koji je postavljen 1935. godine je remontovan, a zadržana je jedinstvena kabina u obliku valjka.

Preostalo je da se zameni krov, postavi termoizolacija, obnovi fasada sa ulične strane i zamene preostali drveni prozori aluminijumskim, čime će rekonstrukcija ovog zdanja izgrađenog 1934. godine koje je proglašeno spomenikom kulture biti završena.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi