Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Direktor Radio Odžaka Zoran Lukić: Od mene ne postoji bolji kandidat za direktora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

15. 01. 2015.

Autor: K. K. Izvor: UNS

Direktor Radio Odžaka Zoran Lukić: Od mene ne postoji bolji kandidat za direktora

Skupština opštine Odžaci objavila je u „Politici“ od 6. i 7. januara javni konkurs za imenovanje direktora javnog preduzeća „Informativni centar Odžaci“ u kome je kao uslov za imenovanje direktora ove ustanove navedeno da kandidat mora „da ima više obrazovanje stečeno na osnovnim studijama i da mora biti ekonomske struke, sa zvanjem - ekonomista“, iako je do sada za obavljanje ove funkcije bilo potrebno visoko obrazovanje. „Informativni centar Odžaci“ osnivač je Radija Odžaci.

Kako je za UNS rekao predsednik Komisije za imenovanja Ljubomir Belić, „uslovi konkursa određuju se na osnovu statuta svakog javnog preduzeća“.

Uvidom u službeni list opštine Odžaci od 30. decembra 2014. godine, UNS je došao do podatka da je statut „Informativnog centra Odžaci“ promenjen odlukom Nadzornog odbora ovog javnog preduzeća na sednici održanoj 18.12.2014. godine, a Skupština opštine Odžaci je, na 21. sednici, održanoj 30.12.2014.godine, zaključkom dala saglasnost na ovu odluku.

Na čelu JP „Informativni centar Odžaci“ trenutno je v.d. direktora Zoran Lukić.

 „Kandidovaću se za direktora Informativnog centra jer ispunjavam uslove. Ne znam zašto je čudno da direktor može da ima višu školu i bude ekonomista, na konkurs se mogu javiti i kandidati sa visokim obrazovanjem. Ipak, mislim da od mene ne postoji bolji kandidat, u novinarstvu sam 15 godina i osnovao sam dva medija“, rekao je Lukić.

Radio Odžaci je medij koji, u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima, mora biti privatizovan do sredine ove godine, pa začuđuje promena uslova u statutu nekoliko meseci pred privatizaciju.

„Privatizacija našeg medija će ići brzo, bićemo privatizovani za mesec, dva, tri, ne vidim zašto su problem uslovi za direktora, ionako on neće dugo biti na toj funkciji“, navodi Lukić za UNS.

Podsetimo, Zoran Lukić je novinara Radio Odžaka Radoslava Medića, nakon što je u septembru objavio izveštaj sa konferencije za štampu Demokratske stranke u kom je preneo njihovu kritiku vlasti, početkom decembra premestio na početničko radno mesto, da bi ga u decembru proglasio tehnološkim viškom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi