Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Otvoren račun za pomoć porodicama stradalih novinara „Charlie Hebdo-a“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

12. 01. 2015.

Izvor: UNS

Otvoren račun za pomoć porodicama stradalih novinara „Charlie Hebdo-a“

Francuski novinarski sindikati otvorili su danas račun na koji je moguće uplatiti novčanu pomoć porodicama stradalih novinara satiričnog lista „Šarli ebdo“ (Charlie Hebdo).

Kolege i građani koji žele da pomognu, potrebno je da uplatnicu popune na sledeći način:

Svrha uplate:
SOLIDARITE CHARLIE HEBDO

Primalac:

SOLIDARITE CHARLIE HEBDO

263 RUE DE PARIS

CASE 570

93514 MONTREUIL CEDEX

Broj računa za uplatu u evrima:
IBAN: FR76 3006 6106 7100 0103 3550 376

BIC (Swift) code: CMCIFRPP

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

13.01.

2015.

Jadranka Nicin [neregistrovani] u 01:26

Jesu li za nas sve zrtve iste?

Neka mi Bog oprosti, ali sva ova desavanja, vezana za nedavni nemili dogadjaj u Parizu, prerastaju u farsu - pocevsi od paljenja sveca (gde im mesto nije, a sve oponasajuci Zapad), zatim protestnih setnji kolega iz medija i inih, uz parolu "Ja sam (svi smo mi) Sarlo" (da li smo?), pa do ovog poslednjeg cina - prikupljanja novca, OVDE U SRBIJI, za porodice izginulih Francuza!?

Izgleda da parametri covecnosti i solidarnosti sa ugrozenima nisu i nece NIKADA biti jednaki u ovoj danasnjoj Srbiji! Zato se i podigla ovolika prasina oko tragicnog cina u Francuskoj, a sve pod parolom UDARA NA SLOBODU GOVORA I IZRAZAVANJA (nije nego!) pa su svi nasi mediji odmah krenuli sa napisima o napadu muslimanskih terorista, solidarnosti sa francuskim kolegama i odbrani demokratskih prava (sic!), OBJAVLJUJUCI karikature koje su zapravo UZROK tragedije, pozivajuci time indirektno izvrsioce teroristickog cina da to isto ucine i u njihovim kucama.

Da li su ti nasi mediji i razna udruzenja bili u istoj meri priljezni kada se ginulo na ovim prostorima u vreme teroristickog bombardovanja 1999., pa sve do danasnjih dana, na Kosmetu prvenstveno? Jesu li palili svece, protestvovali, skupljali pare za porodice izginulih - nece biti, jer su bili zauzeti pljuvanjem po sopstvenom narodu - cast izuzecima.

Da li je iko od pomenutih pustio suzu za onim stradalnicima, posebno DECOM u Pakistanu, Iraku, Libiji i ostalim "prolecima" koje su BOMBARDOVALI ti isti Francuzi (pod NATO zastavom, uz ostale EUropske i prekobarske "demokratske" saveznike)? Nece biti . Ponajmanje da su organizovali humanitarni most za postradale!

Pa cak i kada su desavanja u Ukrajini u pitanju, prenose se ISKLJUCIVO IZVESTAJI ZAPADNIH AGENCIJA, gde se izvorno rusko stanovnistvo u Istocnoj Ukrajini naziva teroristima, a NITI JEDAN tekst saosecanja sa SPALJENIMA u Odesi i izginulima od bombi koje bacaju "demokratski" prozapadno usmereni (potkupljeni) Jacenjuk i Porosenko?!
O protestima i prikupljanju pomoci za pravoslavnu sabracu - NIKO NISTA ne uradi!
Zasto su sve te zrtve, MANJE ZRTVE od francuskih ?

Toliko o "humanosti, solidarnosti, objektivnom informisanju i jednakosti" u Srbiji ...

No, pre svega, i NAJVAZNIJE, zbog cega (po cijem nalogu) su ti karikaturisti sebi dali za pravo da godinama izvrgavaju ruglu Alahovog izaslanika, vredjajuci time bar milijardu islamskih vernika (NE TERORISTA!).
Hajde neka neko zdravorazumski objasni poruku i srz "satiricne karikature" Muhameda koji se baskari go k'o od majke rodjen, uz upit fotografu - da li mu se svidja NJEGOVA zadnjica?!?
Ili predstavljanje Srba na Kosmetu 1999. kako siluju i ubijaju Albanke, posebno perverzni "humor" gde Srbin ljubi odsecenu glavu ?!?

Ovo moze samo bolestan um da uradi i to nazove avangardom i slobodom izrazavanja! Njima, ocigledno, nista nije sveto!

Dakle, neka me nazove ko kako hoce, za mene su SVE NEVINE ZRTVE ISTE, postujem sve religije i kulture, a u osnovi svega su LJUDI, koji mogu jedino biti DOBRI ili LOSI...
I ne pada mi na pamet (kao karikaturistima - laka im zemlja bila) da bilo kome guram prst u oko i pri tom zahtevam od istog da mi to BEZ PROTIVLJENJA dozvoli , uz molbu povredjenog da mu to radim cesce?!

Granice za sve u zivotu postoje, pa i u novinarstvu...sve preko toga NIJE SLOBODA GOVORA I IZRAZAVANJA, vec opsta anarhija i odsustvo zdravog razuma , posebno u vremenu kada smo na korak od rata.

Upravo stoga - JA NISAM SARLO!
I necu da budem deo svetskog igrokaza, u reziji svih onih dzelata koji su nas bez i trunke saosecanja UBIJALI 1999., a to nastavljaju i danas, uz blagoslov sedecih na vrhu!



Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi