Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Televizija Kolubara sutra protestuje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

08. 09. 2009.

Televizija Kolubara sutra protestuje


Televizija Kolubara iz Lazarevca, koja je pre 40 dana isključena iz kablovske mreže Kopernikus bez najave, organizovaće protestnu tribinu "Šta sila čini novinarstvu" sutra, 9. septembra, u 14. sati u zgradi SO Lazarevac.

"Smatramo da je sve namerno urađeno i "snagom moći" političkih partija naloženo Kopirnikusu da nas isključi iz mreže. Na ovakav način je eliminisana naša televizija kako bi se stvorio "medijski mrak" u Lazarevcu", kaže Tomislav Živković, vlasnik i glavni urednik Televizije Kolubara.

Živković tvrdi da je Kopernikusu naloženo da se „Kolubara RTL “ „skine“ sa mreže nakon emitovanja priloga o Rudarskom basenu "Kolubara" u emisiji Pres info.
U emisiji je bilo reči o zahtevima za proveru poslovanja rudarskog basena, odnosno preispitivanju troška od 80 miliona evra za iznajmljivanja mehanizacije u poslednjih godinu i po dana.

Na tribini će govoriti Aleksandar Dražić, zamenik predsednika opštine Lazarevac, Milivoje Matijašević, predsednik Saveta za borbu protiv korupcije pri Opštini Lazarevac.

Kolubara RTL uputila je firmi Kopernikus opomenu pred utuženje, sa zahtevom da se obnovi distribucija televzijskog programa u kablovskoj mreži u opštinama Lazarevac, Lajkovac, Aranđelovac i Topola.

Redovan TV program “Kolubara RTL“ za sada emituje samo preko predajnika na brdu Stubički Vis, a program antenskim putem pored gledalaca na terotoriji Opštine Lazarevac, prate i gledaoci u susednim opštinama Obrenovac i Valjevo.

Javno snimanje i emitovanje informativne emisije PRES INFO biće na platou kod Rudarske česme u 18,00 časova.

RTL Kolubara je skinuta sa kablovske mreže Kopernikus 29. jula 2009. godine

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi