Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  DNKiM dodelio Beli i Crni božur za najbolju i najlošiju saradnju sa novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

29. 12. 2014.

Izvor: UNS

DNKiM dodelio Beli i Crni božur za najbolju i najlošiju saradnju sa novinarima

Društvo novinara Kosova i Metohije, ogranak Udruženja novinara Srbije proglasilo je institucije koje su se u prethodnoj godini najbolje i najlošije odnosile prema medijima. Nagrada za najbolji odnos prema novinarima i medijskim radnicima na KiM „Beli božur“ dodeljena je Opštini Gračanica, a „nagrada“ za najlošiji - „Crni božur“ opštini Parteš – Pasjane.

Novinari su odlučili da nagradu „Beli božur“ dobije Opština Gračanica jer je, kako većina ističe, ova institucija  blagovremeno  obaveštavala o svojim aktivnostima i dobro sarađivala sa medijima, uključujući i rukovodioce i zaposlene u opštini.

„Crnog božura“ ove godine dobila je opština Parteš - Pasjane. Novinari su za ovu opštinu u Kosovskom Pomoravlju istakli netransparentnost u radu i nesaradnju sa medijima.

Drugo i treće mesto u glasanju za „Belog božura“ zauzeli su Dom kulture Gračanica i Ministarstvo za povratak Vlade Kosova. Na listi institucija koje se najlošije odnose prema medijima drugo mesto podelile su Kancelarija predsednice Kosova Atifete Jahjage i Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, a treće Kliničko-bolnički centar u Prištini i Opština Orahovac.

Nagrade Beli i Crni božur ustanovljene su sa namerom da istaknu pozitivne primere i ukažu na probleme u saradnji institucija na Kosovu i Metohiji sa medijima.

DNKiM će nagrade uručiti 30. decembra u 11 sati u Domu kulture u Gračanici.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi