Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Plate u „Dnevniku“ od januara manje za 17 odsto
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

25. 12. 2014.

Autor: K. K. Izvor: UNS

Plate u „Dnevniku“ od januara manje za 17 odsto

Plate u novosadskom „Dnevniku“, od januara 2015. godine biće smanjene za 17 odsto, potvrdio je danas UNS-u direktor ovog lista Dušan Vlaović. „Ovo nije smanjenje plata, nego ukidanje nerealnog dodatka na platu koji je uveo novi vlasnik Miroslav Bogićević kada je pre dve godine kupio list“, rekao je Vlaović UNS-u.

 

„Bogićević je tada naložio da se plate povećaju i obećao da će on plaćati taj dodatak, međutim od toga nije bilo ništa. Ni dinar nismo dobili, a paralelno sa tim su nam ukinute dotacije iz Vlade Vojvodine. Kako smo ranije dobijali po 5 miliona dinara mesečno, za ove dve godine izgubili smo 120 miliona dinara“, kaže Vlaović i dodaje da je toliko povećanje bilo nerealno za uslove u kojima je „Dnevnik“ i da je ovo ukidanje dodatka bilo nepohodno.    

Komentari (4)

ostavi komentar
čet

25.12.

2014.

Pobuna [neregistrovani] u 22:29

Nije tačno

Neka zaposleni pokažu ugovore, pa će istina izaći na videlo. Uz odreske od neisplaćenih zarada piše da nisu isplaćene zbog pada tiraža i prihoda od oglasa.

Odgovori
čet

25.12.

2014.

zaposlen [neregistrovani] u 21:09

beda

Duguju radnicima tri i po plate. Neka isplati zaostala primanja, pa neka onda smanjuje zarade. Poslednje su zaposleni dobili drugi deo za avust i to 19. decembra.

Odgovori
čet

25.12.

2014.

jedan od očajnih [neregistrovani] u 21:07

mazanje očiju

Isti taj direktor je podržavao bivšeg gazdu dok nije najavljno njegovo hapšenje. Onda mu je okrenuo leđa, pridobio je sindikate, okružio se poslušnicima i uništava firmu. Obećao je pre dva meseca svakog petka isplatu pola plate, a isplaćena su samo dva dela. Radnici su na Sv. Nikolu dobili drugi deo avgusta! Šta je sa septembrom, oktobrom, novembrom i pola decembra?

Odgovori
čet

25.12.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 15:21

Plate nisu plate, već zarade...

Da li je direktor i sebi smanjio platu? I svojim trabantima iz Oglasnog?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi