Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS pita: Šta i kako budžetskom stavkom informisanje finansira Srbobran?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

16. 12. 2014.

UNS pita: Šta i kako budžetskom stavkom informisanje finansira Srbobran?

Udruženje novinara Srbije se juče obratilo vlastima u Opštini Srbobran gde je u toku javna rasprava o predlogu budžeta za narednu godinu koja traje do 18. decembra. Predlogom budžeta ove opštine za informisanje je predviđeno 5.000.000 dinara, a stavke koje su ušle u ovu kategoriju su: usluge po ugovoru, usluge informisanja, prenos lokalnih skupštinskih sednica, oglasi, produkcija audio i video materijala u Srbobranu i naposletku javni poziv za subvencije privatnim preduzećima i udruženjima građana.

UNS je tražio da predstavnici vlasti u Srbobranu razjasne šta će se finansirati po svakoj budžetskoj stavci, kao i da li je samo poslednja stavka – javni poziv, zapravo novac koji će biti izdvojen za konkursno finansiranje medija (1.400.000 dinara).

UNS je skrenuo pažnju da su po Zakonu o javnom informisanju i medijima vlasti dužne da sva sredstva namenjena finansiranju medija dele konkursno.

U velikom broju gradova i opština se u ovim trenucima odlučuje o budžetima za narednu godinu i davanjima za konkursno finansiranje medija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi