Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Tripkoviću, Stojiću i Koprivici uručene nagrade SNSCG za životno delo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

29. 10. 2014.

Tripkoviću, Stojiću i Koprivici uručene nagrade SNSCG za životno delo

Miodragu Tripkoviću, Dušanu Stojiću i Petku Koprivici uručene su danas godišnje Nagrade za životno delo Saveza novinara Srbije i Crne Gore (SNSCG) povodom dana ovog Saveza, 29. oktobra.

Dobitnicima su u Pres centru UNS-a nagrade uručili predsednik SNSCG Savo Gregović, potpredsednik Nikola Vučetić i predsednica žirija Branislava Džunov.

„Drago mi je da sam u ovo teško vreme po novinarstvo dobitnik ove nagrade, jer ima puno onih koji su je zaslužili, ali su zbog ove profesije izgubili život. Novinar se svakim novim tekstom iznova i iznova dokazuje sebi, svojim čitaocima i kolegama,“ rekao je višegodišnji novinar i kolumnista podgoričkih dnevnih listova „Pobjeda“ i „Dan“ Miodrag Tripković.

Zahvalivši se na nagradi, dugogodišnji dopisnik Večernjih Novosti iz Kraljeva Dušan Stojić rekao je da je „novinarstvo profesija hrabrih i slobodoumnih ljudi, ali ta hrabrost i slobodumnost ima svoju cenu, koju novinari svaki dan plaćaju. Ponosan sam na to što sam obavljao ovaj posao,“ naveo je Stojić.

Urednik i reporter TV Bačka i Radio Vrbasa i dopisnik Politike Petko Koprivica istakao je da je „posebno ponosan što nagradu dobijam od Saveza novinara Srbije i Crne Gore, s obzirom na to da novinare smatram za posebnu naciju. Kada me neko pita šta sam po nacionalnosti ja mu uvek kažem srpski novinar crnogorskog porekla,“ rekao je Koprivica na dodeli nagrade.


Komentari (5)

ostavi komentar
čet

30.10.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 16:01

Srećno kolege!

Čestitke za kolege! I meni je lijepo kad čujem ili pročitam da je neko od novinara dobio priznanje od novinara.Da U SREĆI I ZDRAVLJU DOČEKATE JOŠ OVAKVIH PRIZNANJA! dRAGO
Todorović. REPUBLIKA SRPSKA

Odgovori
čet

30.10.

2014.

viki salom [neregistrovani] u 15:01

velika i važna nagrada

Reč je o lepom i laskavom,ali, iz meni nepoznatih razloga, pomalo skrajnutom priznanju. Novinari kao da su, odavno, digli ruke sami od sebe. Ne veruju ni u svoje, a ni u druge, društvene nagrade. Nemaju vremena da se osvrnu oko sebe ni da predahnu ni da druge pohvale...
Ustvari, mnogi i ne znaju zašto rade, ne primaju plate ili su plaćeni tek toliko da prežive. Neki veruju da će ih nagraditi političari kojima se dodvoravaju, bez samopoštovanja i vere u čestitost i valjanost profesije. Na sreću, takvi su malobrojni, mnogo je više onih koji su između novinarstva i i života stavili znak jednakosti, koji brane žurnalizam kao elitno zanimanje i ginu za svako napisano slovo. Zbog odanih profesiji, zbog večitih entuzijasta i idealista postoji nagrada Saveza novinara Srbije i Crne Gore.

Odgovori
čet

30.10.

2014.

anonymousp.d.backa palanka [neregistrovani] u 12:02

unsinfo@uns.org.rs

cestitam kolegama na dobijenim nagradama i zelim im puno zdravlja ida dobiju i druga priznanja. dobitnik nagrade za zivotno delo pero dosen iz backa palanke

Odgovori
sre

29.10.

2014.

Moravac [neregistrovani] u 21:38

Čestitka

Срдачно честитам колегама Миодрагу Трипковићу, Душану Стојићу и Петку Копривици на
великом признању. Ова награда је утолико већа што долази од њиховоих колега. Надам се да ће вест о томе објавити неко од дневних или недељних гласила, што обично није случај. За њих су важније све друге награде ( глумцима, песницима, полицајцима, риболовцима...) него својим колегама ! Питање је , само, ко ће нас цднити и поштовати ако нећемо сами себе !

Родољуб Петровић,
ранији добитник Награде за животно дело СНСЦГ само

Odgovori
sre

29.10.

2014.

anonymous БАНЕ [neregistrovani] u 18:32

ЧЕСТИТКА

ЦЕЊЕНИМ КОЛЕГАМА ЧЕСТИТАМ ВИСОКА ПРИЗНАЊА!

Б. ГУЛАН

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi