Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Štamparija „Grafoprodukt“ uz blokiran račun počela sa radom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 10. 2014.

Autor: K. K. Izvor: UNS

Štamparija „Grafoprodukt“ uz blokiran račun počela sa radom

Štamparija „Grafoprodukt“ iz Novog Sada počela je sa radom nakon što joj je Uprava za preventivnu zaštitu Sektora za vanredne situacije MUP-a 18. septembra zabranila rad.

 

Kako za UNS kaže direktor štamparije Nebojša Rađenović, „počeli smo da radimo pre dve nedelje, nakon što smo dobili usmenu dozvolu“.

„Usmeno smo dobili dozvolu za rad i sada štampamo novine, ali pisano rešenje još uvek nismo dobili“, navodi Rađenović.

Iako rade, račun „Grafoprodukta“ je u blokadi od 22. septembra.

„Finansijska kontrola nam je 22. septembra zabranila raspolaganje novcem sa računa, iako su u kontrolu došli tek 24. septembra,“ rekao je Rađenović i dodao da je „protiv svih nadležnih koji su potpisali neosnovano rešenje o blokadi računa podneo krivičnu prijavu“.

“Podneli smo prijavu protiv poreskih inspektora i svih koji su potpisali rešenje o blokadi. Na rešenju uopšte nema potpisa načelnika kao ovlašćenog lica, a finansijska kontrola nije bila 22. kako tamo piše nego 24. septembra“, rekao je Rađenović.

Direktoru štamparije najveći problem je nemogućnost rasdpolaganja novcem sa računa.

“Molili smo ih da nas odblokiraju, ali oni su nas odbili. Ne možemo ni poreze da plaćamo, ni osnovni materijal za rad. Zaposlene ne možemo da plaćamo, a imamo i nekoliko trudnica koje ne mogu da dobiju novac“, navodi Rađenović i dodaje da je „samo pitanje trenutka kada će dobavljači odustati od sradnje sa štamparijom“.

„Grafoprodukt“ je štampao 14 vojvođanskih nedeljnika, među kojima su NS reporter, Somborske, Nove kikindske novine, Subotičke novine, List Zrenjanin, Vršačka kula, Bačkopalanački nedeljnik, Tabloid, Građanski oglasnik i drugi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi