Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Urednik „Dnevnika“ na Vojnoj paradi: Opasan kao novinar, a dobrodošao u VIP ložu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 10. 2014.

Autor: K. K. Izvor: UNS

Urednik „Dnevnika“ na Vojnoj paradi: Opasan kao novinar, a dobrodošao u VIP ložu

Glavni i odgovorni urednik lista „Dnevnik“ Miroljub Mijušković nije prošao „bezbednosnu proveru“ nadležnih službi Ministartva unutrašnjih poslova i nije dobio novinarsku akreditaciju za predstojeću Vojnu paradu. Danas je, ipak, dobio pozivnicu Ministarstva odbrane da, zajedno sa direktorom lista, paradu prati iz VIP lože.

 

Miroljub Mijušković poslao je u ime redakcije Ministarstvu odbrane zahtev za četiri akreditacije za Vojnu paradu, dve za dopisnike iz Beograda, jednu za urednika rubrike „Hronika“ i jednu za sebe.

„Zvali smo Ministartvo odbrane da pitamo da li je sve u redu sa akreditacijama jer nam ništa nisu javljali i oni su rekli da je sve u redu, ali da su to prosledili kabinetu predsednika Republike i da će nam se oni javiti. Nakon toga su iz kabineta predsednika zvali direktora lista da ga obaveste da ja nisam prošao bezbednosnu proveru i da ’je najbolje da prijavimo nekog drugog, kako redakcija ne bi bila oštećena’“, rekao je UNS-u glavni i odgovorni urednik „Dnevnika“ Miroljub Mijušković.

Na pitanje UNS-a ko radi bezbednosnu proveru, iz kabineta predsednika dobili smo informaciju da to obavljaju nadležne službe Ministarstva unutrašnjih poslova i da je ovakva provera uobičajena procedura za sve događaje kojima prisustvuje predsednik Republike.

Urednik „Dnevnika“ danas je, iako potencijalno opasan kao novinar, od Ministarstva odbrane dobio pozivnicu da, zajedno sa direktorom lista, paradu prati iz VIP lože.

„Danas mi je stigla pozivnica od Ministarstva odbrane za VIP ložu. Bio sam zapanjen. U VIP loži smem da sedim, a kao novinar ne smem da prisustvujem paradi jer nisam prošao proveru. Ko ovde vrši provere i da li postoji neki sistem u ovoj državi?“, pita se Mijušković i dodaje da ne zna da li sme da ode na paradu sa pozivnicom, s obzirom na to da nije prošao bezbednosne provere MUP-a.

Komentari (4)

ostavi komentar
sre

15.10.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 18:25

uh, brate

Malo manje sujete, nek kolega sedi u lozi i nek uziva. Malo li je?

Odgovori
sre

15.10.

2014.

neko ko zna [neregistrovani] u 18:08

bas

Znaju i Šapčani ko je Mijušković. Bilo bi lepo da MUP objavi zbog čega nije prošao proveru pa da znaju i ostali

Odgovori
sre

15.10.

2014.

Šapčanin [neregistrovani] u 17:16

Kratko pamćenje

Ne znam da li to ima veze sa bezbednosnim kriterijumima, ali druga Mijuškovića mnogi Šapčani pamte kao portparola Jul-a, kao osobu koja je lokalne opozicione lidere zaustavila na ulazu u "Glas Podrinja" , kao vrlog dopisnika "Ekspres politike" koji je u uniformi išao na kninsko ratište i koji je nakon demokratskih promena nekritički prangijao po vlasti u Šapcu kao dopisnik "Politike". Sve dok lokalni tajkun Miroslav Bogićević nije u paketu pazario od VAC-a i novosadski "Dnevnik". A da bi se drug Mijušković temeljito "ućutkao", najmoćniji šabački političar ga je instalirao u N. Sad.
Tako se zatvarju krugovi i nagradjuju drugovi!
(Verujem da ćete ovaj komentar pustiti, makar zarad utiska da baš svuda nije udarila cenzura)

Odgovori
uto

14.10.

2014.

novosadista [neregistrovani] u 16:21

urednik

Dotični gospodin je V.D. glavnog i odgovornog urednika, što ste mogli da saznate proverom impresuma Dnevnika.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi