Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminuo novinar Jelenko Slatinac
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

06. 09. 2014.

Izvor: UNS

Preminuo novinar Jelenko Slatinac

Danas je u Sremskoj Mitrovici u sedamdesetoj godini iznenada preminuo dugogodišnji novinar Politike i njenih izdanja i član UNS-a Jelenko Slatinac.

 

Slatinac je rođen 1945. godine u Štrpcima kod Prnjavora u Bosni i Hercegovini. Srednju poljoprivrednu školu završio je u Derventi, a u Beogradu je 1965. godine upisao Poljoprivredni fakultet. 

U toku studija postao je saradnik Studenta i novinarstvo je postalo njegovo životno opredeljenje.

Krajem šezdesetih godina prošlog veka bio je dopisnik Politike ekspres iz Sremske Mitrovice, a zatim, skoro deceniju, novinar i urednik u banjalučkom Glasu. Po povratku u Sremsku Mitrovicu vraća se u Politiku ekspres. Sve vreme rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini bio je ratni reporter. Posle gašenja Politike ekspres, 2004. godine, nastavlja da radi kao dopisnik Politike iz Srema i posle penzionisanja 2008. godine.

Jelenko Slatinac bio je jedan od osnivača i predsednik UNS-ovog Kluba novinara u Sremskoj Mitrovici. Njegovom zalaganjem osnovana je zavičajna biblioteka posvećena novinaru Dimitriju Frušiću u Divošu. Za dugogodišnji rad i razvoj novinarske organizacije 2006. godine nagrađen je Zlatnom poveljom UNS-a.

Sahrana Jelenka Slatinca biće u ponedeljak, 8. septembra u 14 sati na Gradskom groblju u Sremskoj Mitrovici, a komemoracija u 12 sati u Skupštini Sremske Mitrovice.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi