Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Uspela humanitarna akcija UNS-a i tviteraša
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

11. 07. 2014.

Autor: D. B. Izvor: UNS

Uspela humanitarna akcija UNS-a i tviteraša

Porodica Zorice T, samohrane majke troje maloletne dece, imaće narednih godinu dana pokrivene troškove stana koji iznajmljuje u Obrenovcu.

Zahvaljujući akciji #Humanost na delu tokom koje su u sredu u Mikser hausu nastupali mladi pevači, učesnici jednog od izdanja Prvog glasa Srbije, Ivan Petrović i Saška Janković, kao i Euro ekspes bend, prikupljeno je više od 100.000 dinara.

Učesnici akcije bile su brojne kompanije koje su izložile svoje proizvode.

Prisutni su mogli da po ceni koju sami odrede uzmu proizvod, a novac ubace u kutije koje su se nalazile na improvizovanim štandovima.

UNS je na humanitarnoj akciji ponudio knjige koje su pisali novinari ili knjige o novinarima: “Vimbldonski dnevnik” Mira Radojčića, “Dražesni KGB javi se” Dragoslava Simića i Milana Petrovića, “Dimitrije Davidović - večiti savremenik”, “Laza Kostić vizionar” i “Hronika Udruženja novinara Srbije 1941-2006” Mila Nedeljkovića.

Novac je prikupljen i kroz licitaciju dva dresa na kojima su bili potpisi čuvenih strelkinja Jasne Šekarić i Zorane Arunović, i Andree Lekić, rukometašice, kapitena reprezentacije Srbije. Dresovi sa potpisima su prodati za 30.000 dinara.   

Zorica T. se sa decom iz privremenog smešteja u selu kraj Beograda, gde ju je primila drugarica iz Doma za nezbrinutu decu u kom je i Zorica rasla, ponovo vratila u Obrenovac.

U poplavi je uništen stan koji je koristila kao štićenica “Sigurne kuće”.

Akciju su organizovali grupa #Kabinet, UNS i Mikser haus koji je obezbedio besplatan prostor.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi