Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Ministarstvo zdravlja: Novinari posmatrači, a ne članovi tenderskih komisija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

27. 06. 2014.

Autor: D. B. Izvor: UNS

Ministarstvo zdravlja: Novinari posmatrači, a ne članovi tenderskih komisija

Najava da će novinari biti članovi tenderskih komisija za javne nabavke koje raspisuje Ministarstvo zdravlja, kako bi se obezbedio dodatni stepen javnosti i smanjila korupcija, zainteresovala je Udruženje novinara Srbije.

 

Naime, ministar zdravlja Zlatibor Lončar u intervjuu Politici (25. jun) izjavio je da će u „svim budućim tenderima, koje Ministarstvo zdravlja bude raspisivalo, kao jednog od članova pozivati i novinare“.

Da novinari neće imati rezervisano mesto u tenderskim komisijama saznao je UNS u Ministrastvu zdravlja nakon što je tražio dodatne informacije u vezi sa navedenom ministrovom izjavom.

Na pitanje UNS-a da li će Ministarstvo zdravlja obezbediti da među članovima tenderskih komisija bude po jedan novinar dobili smo odgovor da će ipak, kao i do sada, novinari moći zajedno sa drugim zainteresovanim da prisustvuju otvaranju ponuda.

„Ministarstvo zdravlja će, postupajući u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, kao i do sada, objavljivati poziv za podnošenje ponuda u postupcima javnih nabavki, tako da će sva zainteresovana lica, bez obzira da li su podneli ponudu ili ne, uključujući i novinare, imati priliku da prisustvuju otvaranju ponuda“, stoji u odgovoru Ministarstva zdravlja UNS-u.

„Ministarstvo zdravlja će sve nabavke sprovoditi javno i transparentno, tako da će svi zainteresovani novinari, koji žele da prisustvuju otvaranju ponuda, imati priliku da na ovaj način budu učesnici u ovom postupku“.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi