Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  U Obrenovcu ponovo kreće televizija Mag
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

20. 06. 2014.

Autor: K. K. Izvor: UNS

U Obrenovcu ponovo kreće televizija Mag

Radio televizija Mag iz Obrenovca koja je pretprela veliku štetu u poplavi, danas od 17 sati ponovo počinje sa emitovanjem televizijskog programa. Radio program pokrenut je 3. juna. “Nastavljamo tamo gde nas je priroda zaustavila, doduše u improvizovanim uslovima. Sprat naše poslovne zgrade nije bio potopljen, tako da smo stvorili uslove za rad i televizije i radija”, kaže za UNS glavni i odgovorni urednik RTV Mag Miroslav Paunović.

Prilozi, intervjui i priče onih koji su bili pogođeni poplavama snimaće se i emitovati svakodnevno.

“Iako smo komercijalna televizija, mislim da je informacija ljudsko pravo, a ne roba. Mi moramo da radimo naš posao, pogotovo u ovim okolnostima. To dugujemo našim gledaocima, ali i sami sebi”, rekao je Paunović.

Centralna informativna emisija koju su obrenovčani pratili,"Obrenovac danas", biće emitovana u 17.00, 19.00 i 21.00 sat. 

“Ključna tema biće oporavak Obrenovca. Kako nam je studio u prizemlju poplavljen, jednu kancelariju smo preuredili u improvizovani studio, tako da ćemo brzo ugostiti i prve sagovornike, “ kaže Paunović.

RTV Mag je veliku podršku dobila od Radio televizije Srbije koja je ovoj televiziji ustupila reportažna kola kako bi kolege mogle da budu na terenu i snimaju priloge. Međutim, postoji mogućnost da podrška RTS-a bude još veća.

“Podrška koju smo dobili od RTS nije bila samo tehničke prirode, već i ljudska. Postoji ideja da za "Beogradsku hroniku" svakodnevno radimo kratak format pod nazivom "Obrenovac danas". Na taj način čuvamo Obrenovac od zaborava. Kada se ugase velike kamere velikih televizija, mi mali ostajemo ovde sa našim mukama i problemima koje moramo rešavati i sa kojima moramo živeti. Na ovaj način, uz podršku RTS - a, sigurno nećemo ostati zaboravljeni”, rekao je Paunović i dodao da se trudi da omogući da se svih 35 kolega koje su pre poplave radili na RTV Mag vrate na posao.

“Ne smem da dozvolim da se ugasi ni jedno radno mesto. Ni jedan zaposleni ne sme ostati bez posla i primanja. To će najviše zavisiti od razumevanja grada, lokalne samouprave, privrednih subjekata i mislim da će svi imati razumevanja. Informisanje je od ključnog značaja za dalji život našeg grada. ”

Miroslav Paunović kaže da se problemi ove televizije ne razlikuju od problema koje imaju njegovi sugrađani. Jedini strah, rekao je Paunović, je „strah da ne ostanemo sami i ničiji“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi