Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Ponovo napadnut dopisnik „Blica“ Gvozden Zdravić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

12. 06. 2014.

Ponovo napadnut dopisnik „Blica“ Gvozden Zdravić

Dopisnik dnevnog lista „Blic“ iz Aleksandrovca Gvozden Zdravić ponovo je danas napadnut u zgradi Opštine Aleksandrovac zbog čega UNS traži da policija najhitnije istraži ovaj incident.

 

„Danas sam prvi put od avgusta prošle godine, kada su mi zabranili, uspeo da uđem na sednicu Skupštine opštine. Došao sam kao i svi drugi novinari, upisao se i ušao u salu. Nakon pet minuta iz skupštinske sale je izašao predsednik opštine Jugoslav Stajkovac. Nekoliko trenutaka kasnije ušao je radnik opštinske Uprave Saša Nikolić koji mi je rekao da ’mora da me izbaci jer mu je to rekao predsednik opštine i da sam morao prethodno da se akreditujem, iako niko od drugih kolega nije imao akreditaciju ’“, kaže Zdravić za UNS i dodaje da je nakon toga sednica Skupštine na kratko prekinuta.

„Dok smo bili u holu, predsednik opštine je sišao i kada je video da sam još uvek tu rekao je radnicima:  ’Mrzim vas, ne mogu očima da vas vidim’, nakon čega me je Saša Nikolić fizički napao, gurao me pokušavajući da me izbaci, istrgao mi beležnicu iz ruke, i vikao: ’Majmune, izlazi napolje, neću ja zbog tebe da izgubim posao’ “, rekao je Zdravić i istakao da je „zaprepašćen što niko od prisutnih odbornika nije reagovao na to nasilje“.

Zdravić je napad prijavio policiji. Kako za UNS kaže, ovo je „već 30. napad na njega“.

U opštini su nam rekli da je Saša Nikolić odsutan, a njegov telefon nam nisu dali. Predsednik opštine bio je privatno odsutan.  

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

12.06.

2014.

Zoran [neregistrovani] u 15:59

Novinarstvo

Nekad se novinari birali po drugim kriterijumima.Danas je to prosto.Da sam na vasem mestu ja bi preispitao sebe po pitanju ovog novinara ....

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi