Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Sutra 13 godina od ubistva Milana Pantića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

10. 06. 2014.

Izvor: UNS

Sutra 13 godina od ubistva Milana Pantića

Udruženje novinara Srbije (UNS) podseća javnost i kolege da je sutra, 11. juna, 13 godina od ubistva dopisnika „Večernjih novosti“ iz Jagodine Milana Pantića. Pomen kolegi Pantiću biće sutra u 12 sati na groblju u Jagodini. Polaganje venaca na spomenik Milanu Pantiću biće u 12.30, a dodela nagrade za novinarsku hrabrost „Milan Pantić“ u Narodnoj biblioteci „Radislav Nikčević“ u 13 sati.

 

Nagrada će biti uručena dopisnici „Večernjih novosti“ Sofiji Babović i fotoreporteru Tanjuga Nemanji Jovanoviću.

UNS podseća da su od ubistva Pantića, svi ministri unutrašnjih poslova bezuspešno osnivali radne grupe sa zadatkom da rasvetle ovo ubistvo, saopštavali kako je obavljeno više stotina razgovora u policiji, ponavljali da ova „istraga ima prioritet“ i da je „postignut značajan napredak“.  

UNS veruje da će zahvaljujući Komisiji za istraživanje ubistava novinara ovaj zločin konačno biti rasvetljen tim pre što je njen rad bio presudan za podizanje optužnice za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

UNS očekuje da Komisija sada sve svoje resurse usmeri na istragu ubistava Milana Pantića i rasvetljavanje okolnosti smrti Dade Vujasinović.

UNS podržava stav Komisije da razotkrivanje ubistva Milana Pantića nije važno samo za novinarsku profesiju, već i za vladavinu prava i uspostavljanje principa pravde kao najviših vrednosti društva.

Pantić je ubijen nakon serije tekstova o ekonomskom kriminalu u pomoravskom regionu, zloupotrebama u privatizacijama i poslovanju opštinskih vlasti.

Na inicijativu UNS-a 2011. godine u Jagodini je postavljen spomenik Milanu Pantiću, a na predlog ovog profesionalnog udruženja godinu dana ranije trg u Jagodini dobio je ime po ubijenom kolegi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi